Se Aston Villa mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 16.00.

Trent Alexander-Arnold har hatt et eventyr av en Liverpool-karriere så langt med to Champions League-finaler før fylte 21 år.

Lørdag spiller han etter alt å dømme sin kamp nummer 100 for barndomsklubben.

Men veien til førstelaget har ikke vært helt smertefri, for i BBC-podkasten «Football Daily» forteller Alexander-Arnold at han slet med oppførselen som ung akademispiller.

– Jeg gjorde feil, og jeg var en dårlig taper. Når jeg ser tilbake på det nå, ser jeg at jeg ikke reagerte på riktig måte. Gjorde jeg en feil, var jeg ute av kampen i ett eller to minutter. Tapte jeg på trening, kunne jeg sparke ballen vekk, kjefte og sette inn en stygg takling. Det var ikke riktig måte å reagere på, forteller Alexander-Arnold.

Akademisjefen reagerte

Oppførselen endte med at han fikk streng beskjed av tidligere ungdomstrener og nåværende akademisjef Alex Inglethorpe.

– Alex Inglethorpe var trolig den første treneren som virkelig sto opp mot meg. Han sa at om jeg ønsker å bli toppspiller, kommer det til å holde meg tilbake. Han mente jeg hadde talent, kvaliteter og alt jeg trengte, men at det ville hindre meg. Det var noe vi jobbet med i én til halvannen sesong, sier han.

Også hjemme hos moren i West Derby i Liverpool var det knallharde krav til at Alexander-Arnold skulle oppføre seg.

– Hvis jeg oppførte meg dårlig, fikk jeg ikke trene. Da ringte mamma til treneren og sa at jeg ikke fikk trene, sier Trent Alexander-Arnold.

Liverpool så talentet umiddelbart

Allerede som seksåring ble han Liverpool-spiller ved en tilfeldighet.

– Det skulle være sommerleir på akademiet, og skolen fikk seks-sju invitasjoner. Det gikk ikke på nivå, men hvem som ville Lærerne lurte på hvem som ville være med, og alle strakk armene i været. De heldige ble trukket opp av en hatt, og heldigvis var mitt navn der, forteller han

– Jeg husker at det var en lørdag, og mamma tok meg med. Jeg var så nervøs at jeg ikke fikk sove. Jeg lurte på så mye; om trenerne skulle ha på seg Liverpool-klær, om det var førstelagsspillere der, om jeg kom til å passe inn, om jeg var god nok eller ikke, fortsetter Alexander-Arnold.

Liverpool-trenerne brukte ikke lang tid på å se en spesiell spiller.

– I løpet av den første timen gikk en av trenerne bort til mamma og spurte om jeg kunne være med tre-fire ganger i uka, sier Alexander-Arnold.