Hodebry for Solskjær – stjernetrio usikre før Bournemouth-kampen

Ole Gunnar Solskjær håper nøkkelspillerne blir klare til helgens kamp.

Se Bournemouth-Manchester United lørdag fra kl. 13

Etter at Kong Harald dukket opp på Old Trafford har Manchester United virkelig funnet flyten. Poeng mot det suverene topplaget Liverpool ble etterfulgt av tre borteseire på rappen mot Partizan, Norwich og Chelsea.

Nå venter Bournemouth i nok en tøff bortekamp.

Harry Maguire, Victor Lindelöf og Marcus Rashford er usikre til kampen. Trioen fikk smeller i cupkampen mot Chelsea.

– De fikk behandling i går og litt mer behandling i dag. Nå skal de gjennomføre en lett treningsøkt. Forhåpentlig blir de klare. Jeg kan ikke si noe sikkert nå, sier han.

Solskjær forteller at Luke Shaw, Nemanja Matic og Axel Tuanzebe trolig ikke blir klare før etter landskamppausen.

Marcus Rashford har vært svært viktig for Manchester United i den gode perioden. Solskjær gir Anthony Martial litt av æren.

– Siden Anthony kom tilbake har Marcus blomstret. Han går rett på mål og utfordrer forsvarsspillerne i stedet for å ha ryggen mot mål, sier nordmannen.

Rashord avgjorde cupkampen med en frisparksuser. Tidligere i kampen sendte han Manchester United i ledelsen fra straffemerket. Det kommer godt med, spesielt siden rødtrøyene bommet på to straffespark i seriekampen mot Norwich.

– Det var viktig både for han og meg at han gikk frem og tok straffesparket mot Chelsea, sier Solskjær.

Han tror Liverpool-kampen kan ha vært et vendepunkt.

– Landskamppausen kom på et beleilig tidspunkt for oss. Vi kunne forberede oss til Liverpool-kampen, og når man får en god prestasjon og resultat mot ligalederen gir det deg mer energi, sier Solskjær.

Ti kamper ut i sesongen ligger Manchester United på 7. plass. Avstanden opp til Liverpool er hele 15 poeng.

– Det er vanskelig å evaluere etter bare ti kamper og noen cupkamper, men det har vært ørsmå marginer. Vi har til tider spilt bra, vi har utviklet en lagånd, en identitet, mer intensitet og aggressivitet i laget. I tillegg har vi slitt med skader, sier han.

Bournemouth ligger på 9. plass, men har slitt med å score mål. Faktisk scoret ikke laget et eneste mål i oktober. Til tross for det advarer Solskjær mot å undervurdere «The Cherries».

– Det kommer til å bli en tøff kamp. De har raske spisser som løper i bakrom og er direkte i stilen. Joshua, Wilson, Solanke og Fraser. Det er overraskende at de ikke har scoret mer. Det handler sikkert om små marginer det også, sa kristiansunderen fredag.

– Forhåpentligvis klarer vi å få det første målet, tilføyde han.