Ble sendt hjem fra Jakten på kjærligheten – fant lykken med en annen frier

Espen Rødnes og Miriam Sandvik datet hver sin bonde i Jakten på kjærligheten. Nå har de blitt kjærester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mandagens episode av Jakten på kjærligheten måtte bonden Inger Lund (29) sende hjem en av sine tre gjenværende friere.

Valget falt på Espen Rødnes (27), og hun begrunnet det med at hun mente de passet bedre som venner enn kjærester.

Espen gråt foran kamera da han ble vraket av Inger, og han uttalte at han trodde at han var den rette for henne.

Se øyeblikket hvor Espen blir sendt hjem i videoen i toppen av saken.

Kjærester

Nå har det gått over fire måneder siden TV-innspillingen, og Espen kan avsløre at han har funnet kjærligheten med en annen Jakten-frier.

Den utkårede er Miriam Sandvik (22), som valgte å trekke seg og reise hjem fra gården til bonden André Johansen (23).

– Ja, Miriam og jeg er kjærester. Vi har vært sammen i noen måneder. Vi har det veldig bra sammen, sier Espen til TV 2.

Miriam forteller at forholdet har gått fort fram, men at det har føltes naturlig.

– Det føles ut som om jeg har kjent Espen hele livet. Det er veldig fint å være sammen med ham. Vi ser hverandre nesten hver dag, og det føles veldig stabilt og trygt, sier Miriam til TV 2.

Møttes under innspillingen

Det ferske kjæresteparet møtte hverandre under TV-innspillingen i mai, da alle Jakten-bøndene skulle gjennomføre sine speeddater. Mens Espen var der for å date bonden Inger og Miriam var der for å møte André, hadde frierne mye tid til overs.

KJÆRESTER: Jakten-frierne Miriam Sandvik og Espen Rødnes har vært kjærester i noen måneder. Foto: Privat
KJÆRESTER: Jakten-frierne Miriam Sandvik og Espen Rødnes har vært kjærester i noen måneder. Foto: Privat

– Vi var 40 single mennesker som bodde på samme hotell i en uke, og alle var der for å finne kjærligheten. Vi tilbrakte egentlig mindre tid med bonden enn med de andre frierne, sier Miriam.

– Vi var jo der for å møte hver vår bonde, så der og da fikk ikke Miriam og jeg noe mer enn en god tone, sier Espen.

Da de begge var ute av Jakten på kjærligheten etter omtrent en måned, begynte de å snakke med hverandre på Facebook.

– Alle Jakten-frierne hadde en felles Facebook-gruppe, hvor vi snakket om alt som hadde skjedd under gårdsbesøkene. Etter hvert begynte Espen og jeg å skrive til hverandre, og vi bestemte oss for å møtes, sier Miriam.

– Allerede etter et av de første møtene våre, så tenkte jeg at det kunne bli noe mer mellom oss, sier Espen.

Holdt en lav profil

Paret er tilfeldigvis nærmest naboer i Oslo, hvor Espen jobber som rørlegger og Miriam driver en hundebarnehage og butikk.

I høst har de tilbrakt tid sammen i byen. Samtidig har de holdt en lav profil, slik at TV-seerne ikke skulle få vite på forhånd hvordan deres Jakten-reise endte.

– Jeg er ganske aktiv på sosiale medier, så det har vært vanskelig å ikke kunne dele noen bilder av oss to sammen. Men nå har vi fått god tid til å bli kjent, sier Miriam.

22-åringen forteller at hun har fått mange forespørsler fra menn som har sett henne date på TV denne høsten.

– Jeg har fått mye oppmerksomhet, og til slutt måtte jeg slutte å svare de som ringte og sendte meg meldinger, sier hun.

– Aldri trodd

Verken Espen eller Miriam hadde tenkt at et slikt forhold kunne oppstå, da de skrev frierbrev til hver sin Jakten-bonde tidligere i år.

ANDRÉS FRIERE: Jakten-bonden står nå igjen med Hanna Hovland (fra venstre) og Ida Rise, etter at han sendte hjem Signe-Christine Forberg Lillerud og Miriam Sandvik trakk seg. Foto: Unn Grethe Berge/TV 2
ANDRÉS FRIERE: Jakten-bonden står nå igjen med Hanna Hovland (fra venstre) og Ida Rise, etter at han sendte hjem Signe-Christine Forberg Lillerud og Miriam Sandvik trakk seg. Foto: Unn Grethe Berge/TV 2

– Helt fra starten av syntes jeg at Espen var kjekk, og jeg likte han godt, men jeg hadde aldri trodd at det skulle bli oss to til slutt, sier Miriam.

Hun forteller at hun tror at hun og Espen er en bere match enn hun og André.

– Med André var ikke kjemien helt der, og vi er begge veldig sta og vil ha det på vår måte. Også var avstanden et problem, siden jeg er veldig familiekjær, sier hun videre.

– Håper de finner kjærligheten

Espen forteller at han syntes det var fint å kunne bli kjent med Miriam uten et tidsskjema og kameraer til stede, slik det var da han datet Inger under innspillingen.

– Jeg ble betatt av Inger, men vi kom inn i en boble. Det var kjipt å bli dumpet, men da jeg kom hjem og det hadde gått et par dager, så skjønte jeg at det ikke var sterke følelser inne i bildet, sier han.

INGERS FRIERE: Inger sendte hjem Espen Rødnes (i midten) i mandagens episode. Nå står hun igjen med Gjermund Lien Dahl (til venstre) og Simen Kummeneje (til høyre). Foto: Unn Grethe Berge/TV 2
INGERS FRIERE: Inger sendte hjem Espen Rødnes (i midten) i mandagens episode. Nå står hun igjen med Gjermund Lien Dahl (til venstre) og Simen Kummeneje (til høyre). Foto: Unn Grethe Berge/TV 2

Han ønsker både Inger og André lykke til videre i Jakten på kjærligheten.

– Jeg håper at både Inger og André finner kjærligheten. Det var nok ikke meningen at det skulle bli Inger og meg, og nå er jeg veldig glad for at det ble slik. Jeg har møtt en fantastisk dame, sier han.

– Det jeg falt for ved Miriam, er måten hun er på. Hun er omsorgsfull, vakker, snill og utrolig morsom å være med. Også synes jeg det er kult at hun er ei bygdejente, siden det er et liv jeg kan tenke meg senere, sier Espen om Miriam, som opprinnelig er fra Kongsvinger.

Se Jakten på kjærligheten mandag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Om én uke, mandag 11. november, starter TV 2 Sumo-programmet Kjærlighet til alle.