Politiet bruker tåregass mot demonstranter i Hongkong. Nå advarer regjeringen i Beijing andre nasjoner mot å blande seg inn.
Politiet bruker tåregass mot demonstranter i Hongkong. Nå advarer regjeringen i Beijing andre nasjoner mot å blande seg inn. Foto: Vincent Yu

Kina vil hindre andre land i å påvirke utviklingen i Hongkong

Myndighetene i Kina advarer om at de ikke vil tillate at fremmede makter fremmer «separatisme, undergravende virksomhet, infiltrasjon og sabotasje» i Hongkong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen i Beijing har lenge hevdet at andre lands myndigheter fyrer oppunder demonstrasjonene i Hongkong. Den siste advarselen mot slik antatt virksomhet kommer fra Shen Chunyao, et høytstående medlem av den kinesiske Folkekongressen.

– Vi vil bestemt vokte oss mot og forhindre fremmede makters innblanding i de indre anliggende i Hongkong og Macao, sa Shen til pressefolk fredag.

Han anklaget fremmede makter for å stå bak både separatisme, undergravende virksomhet, infiltrasjon og sabotasje.

Ifølge nyhetsbyrået AP kan uttalelsen være et signal om at regjeringen i Beijing vil gripe direkte inn for å få vedtatt nye lover i Hongkong. Disse vil potensielt kunne hindre utenlandske politiske grupper i å drive politisk virksomhet i byen.

Den tidligere britiske kolonien Hongkong er en del av Kina, men området har omfattende indre selvstyre. Den kinesiske gambling-byen Macao er en tidligere portugisisk koloni.

(©NTB)