FK Haugesund knuste Odd og sikret seg cupfinale

FK Haugesund kjempet seg til 3-0-seier mot Odd i torsdagens semifinale i Skien, og møter dermed Viking i vestlandsderby i cupfinalen på Ullevaal 8. desember.

Odd – Haugesund 0-3:

Hjemmesterke Odd var av mange regnet som den største favoritten foran torsdagens semifinale i cupen mot FK Haugesund.

Men FK Haugesund og en sprudlende Martin Samuelsen ville det annerledes og sikret seg cupfinalebilletter etter en kruttsterk 3-0-seier.

Se FK hvordan FK Haugesund knuste Odd øverst (video med tillatelse fra NRK)

– Det blir en rolig feiring, vi har kamp igjen på søndag. Men dette er helt fantastisk, sa FK Haugesunds Martin Samuelsen til NRK etter at cupfinalen var sikret.

Samuelsen skaffet straffe i forkant av FK Haugesunds 1-0-scoring, og satte selv 2-0-scoringen i 3-0-seieren.

Niklas Sandberg var mannen som sendte FK Haugesund i ledelsen fra straffemerket.

– Det er ubeskrivelig. Jeg er rørt og glad. Dette er så stort. Det er det du drømmer om som fotballspiller, å komme til cupfinalen. Nå er vi der. Vi fikk straffe og klarte å sette den. Det var sinnssykt deilig. Jeg var sinnssykt nervøs før straffen, men det var deilig å se den gå inn, sa Sandberg til NRK.

For Sandberg blir cupfinalen ekstra spesiell. Han vokste nemlig opp som supporter av Viking – laget som står på motsatt banehalvdel på Ullevaal 8. desember.

– Jeg var på Viking stadion før jeg gikk til Sandnes Ulf. Det blir veldig spesielt, jeg har vokst opp ti minutter fra Viking Stadion. Men nå er jeg i Haugesund, og jeg gleder meg sinnssykt til å prøve å vinne med Haugesund, slo han fast overfor NRK.

Christian Grindheim spår en kald og tøff cupfinale.

– Det blir kaldt på Ullevaal. Men fullt trøkk. Nå møter vi vel Viking om halvannen uke på gress i serien, så får vi se hvordan vi ligger an da. Jeg tar en avgjørelse etter cupfinalen om jeg fortsetter eller ikke, sa Christian Grindheim til NRK.

FK Haugesund har kun spilt cupfinale én gang tidligere i klubbens historie. Det var tilbake i 2007, hvor det ble 0-2-tap mot Lillestrøm på Ullevaal.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tok nederlaget i semifinalen med fatning.

– Når 2-0 kommer, så er det kjørt. Det er overraskende å tape 0–3 mot et lag som ligger såpass langt bak oss på tabellen. Det er både overraskende og skuffende. Når vi ikke vinner, så er vi ikke gode nok. Vi må unne dem cupfinale da, sa han til NRK.

Samuelsen tok ansvar
Den første omgangen ble tett og jevn. Begge lag slet med å komme til de helt store målsjansene, og gikk målløse av banen.

Tre minutter etter pause scoret Haugesund. Niklas Sandberg scoret iskaldt fra straffemerket etter at Martin Samuelsen ble felt av Fredrik Semb Berge innenfor 16-meteren. TV-bildene viste at straffesparket var korrekt idømt.

Etter scoringen startet Odd et stormløp mot FK Haugesunds mål. Hjemmelaget skapte sjanser på sjanse, og i perioder stod Odd-spillerne nærmest i kø for å score.

Odd-spillerne slet imidlertid stort med effektiviteten, samtidig som FK Haugesund forsvarte seg tappert.

Punkterte kampen
I det 83. minutt punkterte Martin Samuelsen kampen. På vakkert vis lurte han et langskudd i nærmeste hjørnet, og doblet ledelsen.

To minutter før slutt feide FKH all tvil til side. Sondre Tronstad kom seg fri på kanten, og fra skrått og kloss hold lurte han inn 3-0-scoringen.

FK Haugesund vant til slutt 3-0, og kan juble for klubbens andre cupfinale i klubbhistorien.