INVESTERER: Ny sjef i Hæren generalmajor Eirik Kristoffersen ble insatt på Rusta leir i Bardufoss.
Foto: Frederik Ringnes/Forsvaret / NTB scanpix
INVESTERER: Ny sjef i Hæren generalmajor Eirik Kristoffersen ble insatt på Rusta leir i Bardufoss. Foto: Frederik Ringnes/Forsvaret / NTB scanpix

Forsvaret kjøper luftvernsystem for over 500 millioner kroner

Forsvaret og Kongsberg Gruppen har undertegnet en kontrakt om levering av luftvernsystem til Hæren. Kontrakten er verdt 583 millioner kroner

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Generalmajor og sjef for Hæren, Eirik Kristoffersen, sier at et moderne luftvern må til for at Hæren skal være i stand til å føre strid mot en høyteknologisk motstander.

– Dagens kontraktsignering er en grunnstein for å gjenopprette luftvern til Hæren. Luftvern har en sentral plass i vårt planverk for forsvaret av Norge, sier han.

Kampluftvernprosjektet ble presentert i 2017 av daværende forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H). Kongsberg Gruppen sier at leveransen til Hæren vil gjenbruke viktige funksjoner fra NASAMS-systemet.

Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System (NASAMS) produseres av norske Kongsberg Gruppen og amerikanske Raytheon, og administrerende direktør Eirik Lie i Kongsberg Gruppen betegner det som ryggraden i mange nasjoners luftvernløsninger i mange år fremover.

(©NTB)