Ekspertene strides om hvem som vinner Skal vi danse: – Går videre på å være sexy

TV 2 har spurt tre tidligere Skal vi danse-dommere om hvem de tror vinner sesongen. Responsen var variert, og eks-dommerne hadde gitt andre poeng enn årets dommerpanel.

På lørdag er det klart for kvartfinale i Skal vi danse. Det er den tidligere toppbloggeren Emilie Nereng (23), treningsbloggeren Jørgine Vasstrand (30), den tidligere verdensmesteren i svømming Aleksander Hetland (36) og YouTuber Victor Sotberg (28) som kjemper i teten.

Sotberg og Hetland fikk 40 poeng tre uker på rad. Likevel er det en annen deltaker som dras frem som favoritt av dansenestor Trond Harr.

Uenig med årets dommere

I videoen øverst i saken kan du høre Skal vi danse-dommerne Tore Petterson og Merete Lingjærde fortelle at alle kan vinne årets sesong.

Følger man med TV 2 Sumo-serien Dansebobla, vet man at damene i danseprogrammet mener dommerne er for strenge mot dem.

Dommerne på sin side hevder at kvinnene ikke har tatt til seg kritikken på samme måte som mennene.

ÅRETS DOMMERE: Trine Dehli Cleve (f.v.), Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson. Foto: Cornelius Poppe
ÅRETS DOMMERE: Trine Dehli Cleve (f.v.), Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson. Foto: Cornelius Poppe

– De må bare trå til og jobbe hardere, da. Det er ikke noe annet enn det, sier Lingjærde, før Petterson avbryter:

– Vi gir beskjed om hva vi ønsker deltakerne skal jobbe med. Gjør de det, får de poeng for det. Nå ser man at guttene kanskje har vært flinkere til å ta til seg tilbakemeldingene. Jentene går kanskje litt videre på at det er fint å være sexy og pen, men det holder ikke i en dansekonkurranse. Her må man levere god dans.

Den tidligere Skal vi danse-legenden Trond Harr (75), er ikke enig med årets dommerpanel.

Internasjonalt nivå

Harr, som var en folkekjær dommer i flere sesonger av Skal vi danse, er en ivrig seer.

Han sitter hjemme med notatblokk under direktesendingene, og har gjort seg opp en klar mening om hvem som fortjener å vinne.

– Jørgine og Jørgen. De leverer solide saker, jeg må nok si det. Danselæreren er så god, og det hjelper. De rene linjene, de er trofaste mot danseteknikken. De kunne gjort det bra i internasjonale stevner, om de droppet noen av løftene.

KJENT FJES: Trond Harr er kjent, både som internasjonal dommer og dansetrener. Foto: NTB/Scanpix
KJENT FJES: Trond Harr er kjent, både som internasjonal dommer og dansetrener. Foto: NTB/Scanpix

75-åringen sier at nivået er skyhøyt i årets sesong, og at deltakerne er langt flinkere enn hva man kan se i både Sveriges og Danmarks utgave av Skal vi danse.

– Det hadde vært gøy med en landskamp. De hadde fått juling!

Som nestleder for sportsdans i Norges danseforbund, er han imponert over samtlige par i kvartfinalen. Han ønsker også å rose alle danselærerne.

– Alle som er igjen nå kan vinne. Victor og Rikke er et stødig par. Det er en forbrytelse å glemme Emilie og Santino også. Jeg setter nok likevel Aleksander og Nadya som favoritter til andreplassen.

For lite dans

Den tidligere Skal vi danse-dommeren Gyda Bloch Thorsen (38) tror alt vil handle om seerstemmene i år.

– De resterende parene som nå skal danse kvartfinalen, er også de jeg forventet ville være der. De er alle unge, dedikerte, motiverte og sultne på seier. Sånn det ser ut nå, ville jeg kanskje tippet Victor og Jørgine i finalen, men det kan også bli Emilie og Victor. Alexander puster like bak.

DANSEFJES: Gyda Bloch Thorsen sammen med dommerne Trine Dehli Cleve og Toni Ferraz. Foto: Audun Braastad
DANSEFJES: Gyda Bloch Thorsen sammen med dommerne Trine Dehli Cleve og Toni Ferraz. Foto: Audun Braastad

Hun gjetter at Victor Sotberg stikker av med trofeet i finalen. Selv om hun tror Aleksander Hetland tar fjerdeplassen, mener hun at han er en av de som har overrasket mest.

– Han har vist ulike karakterer fra gang til gang og tatt på seg roller som har vært superbra. Han har en super kroppsbeherskelse med flotte linjer. Jørgine har også klart å motbevise alle som tenkte at fysisk sterke og muskuløse jenter ikke kan være feminine.

STRENG: Mange TV-seere likte at Tor Fløysvik turte å være streng med deltakerne.
STRENG: Mange TV-seere likte at Tor Fløysvik turte å være streng med deltakerne. Foto: Aleksander Andersen

I ni sesonger var Tor Fløysvik (70) dommer i danseprogrammet. Han var nådeløs i dommen da han svarte TV 2.

– Jeg har ikke hatt anledning til å følge Skal vi danse 2019, men etter hva jeg forstår, er det mye show og lite – eller ingen – dans.