TV-reporteren skal sjekke brystene på direkten – så får hun skrekkbeskjeden

Ali Meyer hadde akkurat fylt 40 år og skulle ta sin første mammografi i en direktesendt Facebook-sending. Der fikk hun beskjed om at hun hadde en svulst i brystet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Jeg ble 40 år i fjor. Jeg følte meg fantastisk. Jeg følte meg takknemlig også, for et liv med mye flaks. Alt var perfekt».

Slik starter innlegget til den amerikanske TV-reporteren Ali Meyer (41), som i fjor skulle teste mammografi i en direktesending på Facebook.

Dette skulle gjøre et halvt år etter 40-årsdagen sin, for å minne sine kvinnelige TV-seere rundt samme alder på å gjøre det samme.

«Jeg trodde at det skulle være enkelt. Ingen stor greie. Maks 30 minutter. Jeg bestilte time på en av våre beste Breast Health Newtork-steder, og jeg trodde det var rett inn og rett ut,» fortsetter hun.

Slik ble det ikke. Underveis i livesendingen fikk Ali, som jobber i News 4 i Oklahoma, beskjed om at hun hadde en kul i høyre bryst. Det var en kreftsvulst.

– Jeg håpte at det bare skulle være en liten rutine-mammografi, og så gikk det som dette. Jeg har brystkreft, og har ikke så mange svar nå. Men jeg skal ta en MR-undersøkelse neste uke for å få bekrefte det, og få en fremdriftsplan på plass, sa hun.

UNDERSØKES: Ali venter mens brystene hennes blir undersøkt. Foto: Ali Meyer/Facebook
UNDERSØKES: Ali venter mens brystene hennes blir undersøkt. Foto: Ali Meyer/Facebook

Sendingen ble brutt og deretter slettet fra Facebook-siden.

I videoen du ser øverst i saken, forteller en emosjonell Ali seerne sine at det er blitt tatt biopsi av svulsten, og hun har fått bekreftet at hun har kreft.

– Jeg hadde ingen kuler, ingen klumper. Jeg skulle bare gjøre andre kvinner obs på å ta mammografi, sier hun i videoen.

– Hjertet mitt sank til bunns

«Hjertet mitt sank til bunns. Jeg hadde aldri i verden trodd at det ikke skulle være enkelt og greit å lage en reportasje om sin første mammografi,» forteller hun.

COMEBACK: Ali er tilbake på TV-skjermen etter å ha fjernet høyre bryst. Foto: News 4
COMEBACK: Ali er tilbake på TV-skjermen etter å ha fjernet høyre bryst. Foto: News 4

Selv om Meyer ble rådet til å fjerne hele brystet, fikk hun beskjed om at prognosene hennes var svært gode fordi svulsten ble funnet så tidlig.

«Mine kirurgiske alternativer, rekonvalesensen og utfallet mitt var bedre fordi mammografien min fant kreften før jeg selv visste at den var der.»

Meyer sier at hun ønsker å fortsette å råde alle kvinner til å ta vare på kroppen sin og bestille mammografi.

I år tok Meyer en ny mammografi, og fikk nyheten hun ønsket seg:

«Jeg er så glad og lettet for å kunne fortelle deg at mammografibildene var bra, og ikke viste noen tegn til brystkreft,» avslutter hun innlegget.