Oslo, NOR 20190329.
Politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold på pressekonferansen der han presenteres som ny sjef for PST.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo, NOR 20190329. Politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold på pressekonferansen der han presenteres som ny sjef for PST. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad

Spesialenheten har opprettet sak mot PST-sjefen

Sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Hans Sverre Sjøvold, innrømte i et VG-intervju at han har oppbevart våpen ulovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag skrev avisen at Sjøvold oppbevarte våpen som ikke var registrert på ham i to år. Han var på den tiden politimester i Oslo.

Det hele skjedde etter at en enke etter en venn av Sjøvold kom til den daværende politimesteren etter at mannen hennes døde i 2008.

– Enken kom til meg og lurte på om jeg kunne ta vare på de våpnene, og det gjorde jeg. Og så ble de nok liggende en periode. Så ble det våpenamnesti, og da fikk jeg levert dem inn, sa Sjøvold til avisen.

Det er ulovlig å oppbevare våpen som er registrert andre.

Nå har Spesialenheten for politisaker opprettet sak mot PST-sjefen, skriver VG.

– Det er besluttet på bakgrunn av medieoppslag å opprette en sak for å avklare mulig iverksettelse av videre etterforskning, sier etterforskningsleder Kari-Anne Hille Valla i Spesialenheten for politisaker til avisen.

– De innledende undersøkelsene vil avklare hvilke andre nødvendige etterforskningsskritt som skal tas. Vi må undersøke de opplysningene som er kommet fram i mediene, sier hun videre.

Valla legger til at de foreløpig er i den innledende fasen av undersøkelsene.