Smakfull novembergryte med lam i dill- og rømmesaus

Nå er det november og Wenche har laget lammegryte med dill og rømme.

Du trenger:

  • 700-800 g benfritt fårekjøtt eller lammekjøtt
  • Smør eller olje til bruning (ev. margarin uten melk)
  • 1,5 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 2 dl vann
  • 2-3 dl seterrømme, for mager versjon se tips
  • Rikelig med frisk eller tørket dill
  • Ev. litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann til jevning

Skjær kjøttet i biter og brun i smør, olje eller margarin i en varm panne. Legg over i en gryte, kok ut pannen med litt av vannet. Tilsett salt, pepper og resten av vannet, og kok opp. La retten trekke i 30 til 45 minutter til kjøttet er mørt.

Tilsett rømme når det gjenstår 5-6 minutter av trekketiden. Om nødvendig kan sausen jevnes med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Tilsett rikelig med finhakket dill. Smak til med salt og pepper.

Server med mandelpoteter eller stekte små morenepoteter, aspargesbønner eller brokkoli og ev. stekt sopp og rørte tyttebær.

Tips: vil du lag en mager rett erstatt rømme med melk og jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann.

Oppskriften er glutenfri og melkefri hvis du bruker laktosefri rømme.