Mennesker i Seoul ser et nyhetsinnslag om at Nord-Korea har avfyrt missiler. Handlingen kan øke presse på de avbrutte samtalene om en atomavtale.
Mennesker i Seoul ser et nyhetsinnslag om at Nord-Korea har avfyrt missiler. Handlingen kan øke presse på de avbrutte samtalene om en atomavtale. Foto: Ahn Young-joon

Nord-Korea har avfyrt prosjektil

Militæret i Nord-Korea har skutt to prosjektiler ut i havet, ifølge forsvarsledelsen i Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prosjektilene skal ha beveget seg 370 kilometer gjennom lufta før de landet i sjøen utenfor østkysten av Nord-Korea.

Forsvarsledelsen i Sør-Korea beskriver våpnene som «kortdistanse-prosjektiler». Regjeringen i Japan mener det er snakk om ballistiske missiler med kort rekkevidde, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

Landet har en rekke ganger tidligere testet ulike typer raketter som har landet i sjøen. I 2017 kunngjorde nordkoreanerne at de hadde raketter som kunne frakte atomstridshoder til store deler av USA.

Etter omfattende rakettesting i 2017, har regimet i landet avstått fra å provosere amerikanerne og Sør-Korea med ytterligere tester etter at det ble erklært fred august i fjor, og at Kim Jong-Un fikk møte president Donald Trump.

I begynnelsen av oktober skal landet for første gang ha testet en ballistisk rakett som ble avfyrt under vann.

Noen dager etter denne våpentesten ble samtaler mellom Nord-Korea og USA avbrutt. Samtalene om Nord-Koreas atomvåpen foregikk i Sverige.

Den japanske statsministeren Shinzo Abe fordømmer utskytingen og sier Japan trenger å styrke sine systemer for varsling og overvåking.

USAs president Donald Trump har imidlertid gjort det klart at han ikke er veldig bekymret for Nord-Koreas testing av kortdistanseraketter. Trump-regjeringen har reagert langt sterkere når Nord-Korea tidligere har testet interkontinentale raketter.