Over 70 døde i togbrann i Pakistan

Over 70 personer har mistet livet i en togbrann sørøst i Pakistan torsdag. Mange er kritisk skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toget som skulle gå fra byen Karachi til Rawalpindi tok etter at en passasjer brukte en gassovn i toget til å lage mat, ifølge politibetjent Ameer Taimur Khan.

Dødstallet har steget betraktelig i løpet av natten, hvor det først ble meldt om ti døde.

Ifølge politibetjent Khan var flere personer fanget i de brennende togvognene, og tallet kan derfor øke ytterligere. Hver vogn skal typisk kunne frakte 70 passasjerer.

Tre vogner ble ødelagt i brannen. Pakistanske myndigheter sier til Geo News at det var omlag 200 passasjerer på toget.

Klokken 10 norsk tid melder Sky News at dødstallet har steget til 71, og at mange er kritisk skadet.

Jernbanemyndigheter opplyser at flere som omkom, døde da de hoppet fra toget i et forsøk på å unnslippe flammene, skriver One India.

Bilder fra skadestedet viser de utbrente togvognene. Myndigheter utelukker ikke at døstallet kan stige.
Bilder fra skadestedet viser de utbrente togvognene. Myndigheter utelukker ikke at døstallet kan stige. Foto: Siddique Baluch

– Vi kunne høre folk som gråt og skrek om hjelp, sier passasjere Chaudhry Shujaat, til KSFY. Han gikk om bord i toger sammen med sin kone og to barn bare få timer før brannen brøt ut.

– Jeg trodde vi skulle dø. Den neste vogna sto i brann, forteller han.

Overlevende forteller at det tok nesten 20 minutter fra brannen brøt ut, til toget til slutt stanset.

BRANNSKADER: Mer enn 40 mennesker ble fraktet til sykehus med skader.
BRANNSKADER: Mer enn 40 mennesker ble fraktet til sykehus med skader. Foto: Asim Tanveer

Problematisk å behandle skadde

Brannvesenet hadde problemer med å få kontroll på brannen, men den er nå slukket, og brannvesenet har fullført sitt arbeid på stedet. Militæret bistår nå i redningsaksjonen.

De jobber nå med å gjøre søk i togvognene.

Frykten er at tallet vil stige ytterligere. Over 40 mennesker ble skadd, flere av dem kritisk. De overlevende er brakt til ulike sykehus i byen Bahawalpur og andre steder i Rahim Yar Khan-distriktet, der ulykken fant sted.

Al Jazeera melder at det er problematisk å behandle de skadde, fordi det ikke er noen sykehus i nærheten av skadestedet. Myndigheter har tilkalt helikoptre.

Ofte ulykker

President Arif Alvi og statsminister Imran Khan har sendt kondolanser til de pårørende. Kahn har instruert helsepersonell i å gi den beste tilgjengelige behandlingen til de skadde, og at han beordret en umiddelbar utredning av ulykken.

Nyhetsbyrået AP skriver at togulykker er vanlig i Pakistan, og at det kommer som en følge av dårlig infrastruktur og at myndighetene ignorerer problemet. De ansatte på toget skal ikke ha lagt merke til at passasjeren som tok seg om bord fraktet en gassovn.

Ifølge BBC er dette den verste togulykken i Pakistan på mer enn ti år.

I juli omkom minst 23 mennesker i en togulykke i samme distrikt da et passasjertog fra Lahore kjørte inn i et godstog som hadde stanset ved en overgang.