TILTALT: Bilde frigitt av det marokkanske politiet den 20.desember som viser de tre hovedtiltalte, fra venstre Rachid Afatti, Ouziad Younes og Ejjoud Abdessamad etter drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Atlas-fjellene i Marokko.
TILTALT: Bilde frigitt av det marokkanske politiet den 20.desember som viser de tre hovedtiltalte, fra venstre Rachid Afatti, Ouziad Younes og Ejjoud Abdessamad etter drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Atlas-fjellene i Marokko. Foto: Foto: Marokkansk politi / NTB scanpix

Vil anke dødsdom etter drapene i Marokko

Fire menn som er dømt til døden for drap på norske Maren Ueland og hennes danske venninne i Marokko, sier de vil anke saken, opplyser deres forsvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommerne i saken trakk seg onsdag kveld tilbake, melder NRK.

Ved 22.30-tiden melder NRK at fire personer er dømt til dødsstraff.

Tidligere på dagen uttalte de tiltalte seg i retten.

Utsatt flere ganger

– De tre sa at de ikke ville ha en dom som ikke blir fullbyrdet, sier Khaled Fataoui, som er bistandsadvokat for familien til danske Louisa Vesterager Jespersen.

De tre hovedtiltalte ble dømt til døden under første runde av rettsforhandlinger i juli. Denne straffen ble altså opprettholdt i andre runde. I tillegg fikk en fjerde av de totalt 24 tiltalte økt straffen fra livstid i fengsel til dødsstraff.

Ankesaken skulle opprinnelig startet i august, men er flere ganger blitt utsatt, dette blant annet på grunn av manglende tolk.

I en video har mennene sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppen IS. Tre av mennene har innrømmet å ha deltatt i selve drapshandlingene, disse ble dømt til døden for drap.

Vil anke

Hafida Maksaoui, som forsvarer de fire dødsdømte, sier dommene i ankesaken var som ventet.

– De forventet at de kom til å bli dømt til døden. Utfallet var ventet, sier Maksaoui til NTB via en oversetter i det belgiske nyhetsbyrået Belga.

Forsvareren sier hun kommer til å anke dommene til landets høyeste rettsinstans på vegne av de fire som er idømt dødsstraff.

– Jeg har tenkt å levere ankene i morgen, sier Maksaoui.

Saken trekker dermed enda mer ut i tid. Maksaoui forteller at det kan ta lang tid, flere måneder, før Høyesterett vil vurdere ankene.

Maksaoui sier også til nyhetsbyrået AFP at hun kommer til å gjenta forespørselen om en rettspsykiatrisk vurdering av de tre hovedtiltalte.

Den danske 24-åringen ble sammen med norske Maren Ueland (24) drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor.

Marokko har ikke utført dødsstraff siden 1993.

(©NTB)