STORE SKADER: Brannvesenet observerer leilighetskomplekset i Atlanta, Georgia som ble truffet av et fly onsdag ettermiddag.
STORE SKADER: Brannvesenet observerer leilighetskomplekset i Atlanta, Georgia som ble truffet av et fly onsdag ettermiddag. Foto: David Goldman/AP Photo

To omkom da fly styrtet inn i bygård

To personer omkom da et privatfly styrtet inn i et leilighetskompleks i Atlanta i USA onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyet, som er av typen Piper PA-28, styrtet inn i en bygård like etter klokken 10:30 lokal tid. Det opplyser brannvesenet i DeKalb County i delstaten Georgia.

To mistet livet

Kort tid etter ble en person bekreftet omkommet. Klokken 21 norsk tid kunne nødetatene bekrefte at ytterligere en person mistet livet. Begge de omkomne var om bord i flyet da det styrtet.

Ingen av beboerne i leilighetskomplekset var hjemme da ulykken inntraff.

Deler av vrakrestene satt fast inne i bygningen, noe som lenge gjorde det vanskelig for nødetatene å nå vraket.

Fant vrakrester ved inngangsdøren

Bilder av ulykkesstedet viser at store deler bygningens vegger og tak er borte etter styrten, samtidig som vrakrester ligger strødd rundt i nabolaget. Brannvesenet sier til Atlanta Journal-Constitution at bygningen er ubeboelig inntil videre.

En beboer i nabolaget sier han hørte et høyt smell, før han åpnet døren og fant vrakrester av flyet utenfor inngangsdøren, ifølge nyhetsbyrået AP.

NABOLAGET: Vrakrester ligger strødd rundt i nabolaget etter flystyrten
NABOLAGET: Vrakrester ligger strødd rundt i nabolaget etter flystyrten Foto: David Goldman/AP Photo

Flyet styrtet kort tid etter at det tok av fra rullebanen ved DeKalb-Peachtree Airport klokken 10.30 lokal tid. Årsaken bak ulykken er fremdeles ikke kjent, men ifølge Atlanta Journal-Constitution tok flyet av i svært utfordrende forhold. Det hadde regnet kraftig i området, samtidig som det var lavt skydekke og begrenset sikt.