Ada Hegerberg tok scoringsrekorden i Champions League

Ada Hegerberg er tidenes mestscorende i Champions League. Nå går hun for å score 100 mål i Europas gjeveste klubbturnering.

Lyon – Fortuna Hjørring 7-0 (Lyon videre med 11-0 sammenlagt):

Ada Hegerberg har sikret seg scoringsrekorden i Champions League alene. Med to fulltreffere i 7-0-seieren mot Fortuna Hjørring troner hun nå øverst på toppscorerlisten over de mestscorende i Champions Leauge med 53 mål totalt etter 50 kamper i turneringen.

Se Hegerberg skrive seg inn i historiebøkene øverst!

Hegerberg har lenge jaktet på Anja Mittags rekord. I den første åttedelsfinalen mot Fortuna Hjørring scoret hun to ganger og tangerte tyskerens 51 scoringer.

– En enorm følelse. Samtidig så er det så enkelt at en av målsettingene er nådd, så er det bare å jobbe mot neste. Det er selvsagt stort for meg personlig, men også for laget, siden mestparten av målene er kommet i Lyon, sier Ada Hegerberg via Lyons presseavdeling til TV 2 Sporten.

– Hvordan har du klart å ta rekorden på bare 50 kamper?

– Ja, si det. Nå handler det om å ta 100-målsrekorden. Det handler mye om hardt arbeid og være nøye med hver eneste detalj, spesielt når jeg gjør det bra personlig. Det handler om å være mer sylskarp i alt du gjør for å unngå en smell og nedgang. Nå skal jeg prøve å nyte det, og fokusere alt på trening og prøve å ta det ut i kamp. Men det er kult for laget og det er stort, svarer Lyon-stjernen.

Og slår fast:

– Mitt neste mål er 100 mål, men det er en lang vei dit. Jeg vet jeg har noen år igjen å klare det på, så nå handler det bare for meg om å «breake» neste mål, forteller hun.

Hegerberg sendte Lyon i ledelsen i returkampen mot Fortuna Hjørring med en iskald avslutning i lengste hjørnet etter 12 minutters spill. Dermed var hun oppe i 52 mål i Champions League. Ingen har scoret flere.

Etter 34 minutters spill doblet kaptein Eugénie Le Sommer Lyons ledelse med en vakker avslutning i feltet.

Like etter pause scoret Hegerberg sitt andre for dagen og økte antall mål i Champions League til 53. 24-åringen scoret sikkert da hun avsluttet fra kloss hold. I det 55. minutt ble Hegerberg byttet ut, og dermed er rekorden foreløpig på 53 mål etter sine to scoringer mot Fortuna. Nikita Parris kom inn for rekord-Hegerberg.

Ti minutter senere headet midtstopper Griedge Mbock Bathy inn 4-0-ledelse for Lyon. Innbytter Jéssica Silva headet inn 5-0-scoringen drøye ti minutter før slutt, før Kadeisha Buchanan stupte inn 6-0 med sju minutter igjen å spille. På overtid dunket Nikita Parris inn 7-0-scoringen for Lyon og gjorde ydmykelsen komplett for Fortuna.

Tangerte rekorden
Ada Hegerberg brukte 49 kamper på å tangere den historiske scoringsrekorden til Anja Mittag på 51 mål i Europas gjeveste klubbturnering etter sine to scoringer i bortekampen mot danske Fortuna. Lyon vant den første kampen 4-0.

– Jeg har nettopp fått en melding fra Anja Mittag, det er fantastisk. Hun er en legende. Det er gøy og det er motiverende, sa Hegerberg i et intervju med Lyons hjemmeside etter å ha tangert scoringsrekorden til Mittag.

TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen er ikke overrasket over at Hegerberg nå er den mestscorende spilleren i Champions League.

– Ja, det er jo bare å gratulere. Hun er jo rå foran mål og leverer jevnt og trutt på et høyt nivå. Hun spiller også på et meget godt lag, som fortsatt er såpass mye bedre enn stort sett all motstand de møter, sa Gulbrandsen til TV 2 Sporten.

Scoringsmaskin
Hegerberg går svært sjelden av banen uten å score, og i Champions League har hun vært svært het. Målmaskinen scoret hattrick i finalen mot Barcelona i mai, og i 16-delsfinalen i høst scoret hun fem mål (to hjemme og tre borte) i dobbeltkampen mot Rjazan.

Dessuten er hun toppscorer i fransk 1. divisjon med ni scoringer så langt denne sesongen.

Lyon har vunnet Champions League fire år på rad og er favoritt også denne sesongen. Dermed tyder mye på at Hegerberg pynter på sin ferske rekord ytterligere i månedene som kommer.

Anja Mittag spilte for en rekke europeiske storklubber og la opp i sommer.