ETTERLYST: Christopher Hughes (venstre) og hans bror, Ronan Hughes, er mistenkt for å være involvert i menneskesmugling som resulterte i et 39 mennesker døde i en kjølecontainer på vei til Storbritannia.
ETTERLYST: Christopher Hughes (venstre) og hans bror, Ronan Hughes, er mistenkt for å være involvert i menneskesmugling som resulterte i et 39 mennesker døde i en kjølecontainer på vei til Storbritannia. Foto: Britisk politi

Etterlyser brødre mistenkt for uaktomt drap og menneskesmugling

Britisk politi etterlyser to nordirske brødre, mistenkt for uaktsomt drap og menneskehandel i forbindelse med de 39 som ble funnet døde i en lastebil i Essex.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Essex-politiet sier de ønsker å avhøre Ronan Hughes (40) og Christopher Hughes (34), begge fra Armagh, og har etterlyst dem med navn og bilder.

– Avgjørende

– Å finne og snakke med Hughes-brødrene er avgjørende for vår etterforskning, sier Stuart Hooper i politiet.

– Vi tror de er i Nord-Irland, men de har også forbindelser til Irland, tilføyer han.

Åtte kvinner og 31 menn ble funnet døde i Grays i Essex forrige onsdag i en kjølevogn som kom til Storbritannia på ei ferje fra Belgia.

Vietnamersere

Mange familier i Vietnam frykter at deres medlemmer er blant ofrene. DNA-prøver fra vietnamesere som savner slektninger, er samlet inn og skal brukes i identifiseringsarbeidet.

Lastebilføreren, 25 år gamle Maurice Robinson, ble pågrepet kort tid etter funnet, siktet for 39 tilfeller av uaktsomt drap, samt menneskesmugling, hvitvasking av penger og organisert støtte til ulovlig immigrasjon.

Robinson, som også er fra Nord-Irland, ble varetektsfengslet i fire uker etter et rettsmøte i Essex mandag.

Tre andre personer som ble pågrepet i forbindelse med etterforskningen er alle blitt løslatt på vilkår. Det dreier seg om en 38 år gammel mann, en 38 år gammel kvinne og en 46 år gammel mann.

(©NTB)