Over 40 omkom i jordskred i Kamerun

Minst 42 mennesker har mistet livet i et jordskred utløst av kraftig regnvær i byen Bafoussam vest i Kamerun, melder statlige medier.

JORDSKRED: Over 42 personer har mistet livet etter et stort jordskred i byen Bafoussam i Kamerun mandag. Foto: Leclerc Tsakem / NTB scanpix
JORDSKRED: Over 42 personer har mistet livet etter et stort jordskred i byen Bafoussam i Kamerun mandag. Foto: Leclerc Tsakem / NTB scanpix

– Letingen pågår. Vi frykter at det er flere døde, sier en høytstående tjenestemann til nyhetsbyrået AFP tirsdag kveld.

Lokale medier viser bilder av redningsmannskaper som desperat leter gjennom jordmassene etter overlevende i byen, som ligger rundt 30 mil nordvest for hovedstaden Yaounde. 42 døde er hittil funnet etter skredet, som gikk natt til tirsdag. Blant dem var fire gravide kvinner, ifølge kamerunsk radio.

En lokal tjenestemann sier skredet ble forårsaket av styrtregn som har skylt nedover landet de siste dagene. Også Den sentralafrikanske republikk og Nigeria er alvorlig rammet av uværet.

Regionens guvernør Awa Fonka Augustine anslår at titalls mennesker fortsatt er fanget i ruinene. De fleste ofrene hadde bygget sine hjem ulovlig på en ås, ifølge guvernøren.

– De lå allerede og sov da katastrofen rammet og hus og jordbruksland ble tatt av ras, sier Augustine.

Kameruns president Paul Biya kondolerer overfor ofrenes familie en TV-sendt melding.

Slike naturkatastrofer er uvanlig i denne delen av Kamerun, men i den engelskspråklige regionen lenger sør er slike skred mindre uvanlig i regntiden.

(©NTB)