VÆR: Torsdag er det duket for halloween over hele landet. Mange er nok spente på om været blir grufullt eller pent.
VÆR: Torsdag er det duket for halloween over hele landet. Mange er nok spente på om været blir grufullt eller pent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Disse får det beste halloween-været

De siste dagene har været over store deler av landet vært strålende, men kaldt. Også resten av uken kan de fleste vente seg klarvær, men noen steder kan været bli noe mer skummelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste ukene har været vært det man kan kalle skikkelig høstvær. Lavere temperaturer over hele landet, og nedbør i form av snø i nord.

Utover kvelden tirsdag vil været forholde seg fint i så å si hele Sør-Norge.

– Her vil det forbli skyfri himmel etter en dag med masse sol. Også sørlige deler av Vestlandet kan forvente seg fint vær i kveld, sier Storm-meteorolog Beathe Tveita til TV 2.

Nord for Sognefjorden forvandles det fine høstværet og man må se opp for litt mer skyet vær.

– I Nordfjordeid vil det kanskje også komme enkelte byger utover dagen, sier meteorologen.

I Nord-Norge vil den skyfri himmelen glimte med sitt fravær, men nedbøren vil utebli. I Finnmark vil det derimot komme noe nedbør.

Snø i høyden og i Troms

Onsdag vil bære preg av noen forandringer i værbildet noen steder.

– I løpet av natten vil det komme nedbør fra sør i Troms til Hordaland. Vinden vil også øke og det blir vestlig kuling i disse områdene, sier Tveita.

Her gjelder det å passe på hvis man er ute og kjører. I ytre strøk vil nedbøren komme i form av snø på over 400 meters høyde. I Troms vil det dale ned snø også i lavlandet.

Også i sørlige deler av Nordland kommer det nedbør, og det kan komme opp imot 30 millimeter med nedbør.

– Dette gjelder også nord i Trøndelag, og snøgrensen er på mellom 200 og 400 meters høyde. Den vil naturlig nok stige litt utover dagen når temperaturen stiger, sier meteorologen.

Nedbøren vi ser nord i Trøndelag kan komme til å trekke noe lenger sør utover dagen i innlandet. Vestlandet vil få nedbør i form av regn de fleste steder.

– Det vil bli regn og regnbyger på Vestlandet, hovedsakelig nord for Bergen. Snø over 600 meters høyde. I Rogaland vil det bli opphold med gløtt av sol. Litt stigende temperaturer på Vestlandet, særlig om morgenen og natt til torsdag.

På Østlandet og sør på Vestlandet vil solen titte fram også onsdag. Også Finnmark får oppholdsvær på onsdag.

Halloween-været

Når torsdagen kommer og små og store skal ut for å fylle godteposene sine er det å foretrekke at den verste nedbøren holder avstand. Men flere må nok belage seg på en feiring med noe regn.

– Lavtrykket som har lagt seg over deler av Vestlandet og sørlige deler av Nordland vil fortsatt få nedbør på halloween. Også nordlige deler av Trøndelag kan vente seg nedbør, sier meteorolog Tveita.

I Sør-Norge og sørlige deler av Vestlandet vil oppholdsværet holde seg også torsdag.

Helgeværet

Østlandet vil fredag og lørdag fortsatt ha oppholdsvær, men også resten av landet vil få mer opphold når helgen nærmer seg. Noen steder vil fortsatt få litt nedbør også i helgen.

– Nord for stad blir det litt nedbør etter at et lite lavtrykk vil bli liggende nær Finnmark, vil gi litt snøbyger i nettopp Finnmark, men også Troms og nord i Nordland, sier Tveita.

På søndag vil været slå om flere steder. På Sørlandet og Vestlandet vil det nemlig komme noe nedbør.

– Det vil regne på Sørlandet og på Vestlandet i lavtliggende strøk. I høyden vil nedbøren kanskje komme i form av snø, sier meteorologen.

Tveita sier temperaturene om natten vil synke, men vil igjen stige litt utover dagen.

– Temperaturmessing vil for eksempel Osloområdet ligge på opptil 9 varmegrader, sier meteorologen.