Fredag kveld inntar Elisabeth Kvinnsland (12) fra Haugesund på nytt scenen i Norske talenter hvor hun skal synge «Shallow» av Lady Gaga.

Ondartet svulst

For to år siden hadde Elisabeth planlagt å være med på audition i Norske Talenter, men det skjedde ikke. Hun ble syk og fikk en ondartet svulst på innsiden av høyre øye.

Vel to år etter den vonde beskjeden, er altså Elisabeth klar for semifinalen i Norske Talenter.

– Jeg er veldig stolt av meg selv. Jeg visste ikke at jeg skulle komme så langt, sier Elisabeth til TV 2.

«I feel good»

Etter halvannet år med cellegiftbehandling, er nå svulsten under kontroll og Elisabeth er positiv og nyter livet. På vei hjem i bil fra sykehuset, var sangvalget enkelt for 12-åringen.

– Vi satte på «I Feel Good» i bilen. Da vi hadde kjørt av ferga på andre siden, pustet jeg lettet ut og tenkte: «Endelig ferdig», forteller Elisabeth.

– Ikke kreften som bestemmer

Elisabeth får mye glede og energi av å synge og håper å spre mye glede med sangen. Hun ønsker ikke at folk skal synes synd på henne og legge alt på sykdommen. Hun vil heller kreft gi en stemme til andre som er syke.

– Jeg vil at folk skal stemme på meg fordi jeg er flink og ikke fordi jeg har vært syk. Selv om man har hatt kreft så kan man ha kraft. Har man kreft, så skal man ikke ligge i senga hver eneste dag. Stå opp og gjør noe, avslutter Elisabeth.

Se Norske Talenter på TV 2, fredag kl. 19.30 og på TV 2 Sumo.