Det er tidligere avdekket omfattende brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. På Oslo universitetssykehus er arbeidstidsbestemmelsene brutt mange tusen ganger bare i 2019.
Det er tidligere avdekket omfattende brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. På Oslo universitetssykehus er arbeidstidsbestemmelsene brutt mange tusen ganger bare i 2019. Foto: Terje Pedersen

OUS: Arbeidsmiljøloven brutt 45.000 ganger

Ved Oslo universitetssykehus (OUS) er arbeidstidsbestemmelsene brutt over 45.000 ganger bare i år, opplyser sykehuset selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Dagsavisen som har innhentet tallene fra sykehuset.

– En enkelt hendelse, for eksempel en vaktutrykning, kan utløse så mye som åtte ulike typer brudd, skriver kommunikasjonsavdelingen ved OUS i en epost til avisen.

– OUS er et høyspesialisert sykehus og har i tillegg akuttfunksjoner som kan gi arbeidstidsbrudd. Vårt arbeid med ressursplanlegging har gitt resultater over tid (en betydelig nedgang siden 2016) og arbeidet med å minimere arbeidstidsbrudd fortsetter, heter det.

Tidligere i høst har NRK avdekket en rekke tilfeller av omfattende brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. Siden 2013 har loven blitt brutt over 100.000 ganger, ifølge kanalen.