MÅTTE FLYKTE: LeBron James.
MÅTTE FLYKTE: LeBron James. Foto: Scanpix

NBA-stjerne måtte flykte fra flammene

LeBron James og NBA-stjernens familie måtte evakuere etter at de fryktelige skogbrannene i California spredde seg ytterligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var forrige uke det brøt ut store skogbranner i Sonoma-området nord i den amerikanske delstaten California.

Brannene har spredd seg, og amerikanske myndigheter rapporter at 180.000 innbyggere har blitt oppfordret til å evakuere sine hjem og komme seg i sikkerhet.

– Dette er den største evakueringen som vi noensinne kan minnes. Ta vare på hverandre, skrev sheriffkontoret ved Sonoma county på Twitter.

For brannen, som omfatter 12 000 hektar, har spredd seg ytterligere. Natt til mandag spredde den seg langs motorvei 405, nord for Sunset Boulevard og i nærheten av Getty Center, skriver Aftonbladet.

Det gjorde at ytterligere 3300 personer fikk ordre om å evakuere sine hjem.

En av den som måtte forlate sitt hjem var LA Lakers-stjernen LeBron James. Han kjøpte et hus nær Brentwood da han skrev under for NBA-klubben i fjor, og bekrefter at han fikk beskjed av myndighetene om å evakuere sin bolig sammen med sin familie.

– En helt gal natt. Disse LA-brannene er ingenting å spøke med. Var tvunget til å evakuere mitt hus og jeg har kjørt rundt med min familie for å finne ledige rom. Ingen fremgang hittil, skrev LeBron James på Twitter.

En stund senere opplyste NBA-stjernen at han hadde funnet en plass han og familien kunne overnatte.

– Jeg ber for alle familier i området som påvirkes av disse skogbrannene. Kom dere i sikkerhet så fort som mulig, skriver han på Twitter.

LeBron James' LA Lakers skal spille neste kamp i NBA tirsdag hjemme mot Memphis Grizzlies.