– Tror faktisk ikke det jeg ser

Bodø/Glimt ble snytt for seieren mot Brann.

Se scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Brann-Bodø/Glimt 1-1

Det var bodøværingene som startet kampen best.

Bare ni minutter var gått da Ulrik Saltnes sendte dem i føringen. 26-åringen var først på Philip Zinckernagels pasning i feltet, og overlistet Håkon Opdal med en velplassert avslutning.

I andre omgang hadde gjestene flere store sjanser etter at Daouda Bamba hadde utlignet for Brann.

Jens Petter Hauge satte ballen i mål med fem minutter igjen, men scoringen ble annullert for offside. Reprisene viste imidlertid at Glimt-unggutten var hårfint på riktig side, og at scoringen burde blitt stående. TV 2s ekspert frikjenner dommerteamet.

– Det ser ut som de blir snytt for seiersmålet, men det er så små marginer at det nesten er umulig for assistentdommer å se, påpeker Jesper Mathisen.

Kjetil Knutsen var ikke fornøyd med dommerteamet etter poengtapet mot Brann.
Kjetil Knutsen var ikke fornøyd med dommerteamet etter poengtapet mot Brann. Foto: Marit Hommedal

– Tror ikke det jeg ser

Kjetil Knutsen mener at laget hans hadde fortjent tre poeng, og rister på hodet av dommeravgjørelsen.

– Jeg ser hele situasjonen, og ser at Jens har kontroll på linjen. Jeg tror faktisk ikke det jeg ser når linjedommer dommer offside. Den er sur, sier Knutsen til TV 2, og opplyser at han har sett reprisene.

– Vi er klart best i andre omgang, og fortjener tre poeng. Og vi scorer målet som avgjør kampen. Da er det surt at vi ikke får det vi fortjener, fortsetter Glimt-treneren.

Dermed ble det uavgjort på Brann Stadion. Bodø/Glimt har nå seks poeng opp til serieleder Molde, og fire ned til Odd.

– Bodø/Glimt vinner ikke gull, men de har levert en fantastisk sesong uansett. I kveld fikk de kampen akkurat der de ville, men de klarte ikke å utnytte overgangsmulighetene de fikk. Det er nok Kjetil Knutsen skuffet over, for på en normal dag hadde de scoret flere mål, mener Mathisen.

Bamba tilbake etter bråket

Før mandagens kamp mot Bodø/Glimt hadde Brann gått to kamper på eget gress uten å score.

I første omgang var både Gilbert Koomson og Veton Berisha farlige frempå. Tidlig i andre omgang fikk bergenserne endelig hull på byllen, en scoring signert Dauoda Bamba. Og det på lekkert vis.

Ivorianeren mottok ballen på femmeteren, og vippet den opp til seg selv slik at han enkelt kunne nikke den i mål.

Nettkjenningen smakte garantert godt for Bamba, som ikke har spilt en kamp siden 25. august. Først på grunn av karantene for en albue på Simen Wangberg, så fordi han ble utestengt av Brann. Grunnen var det Brann-ledelsen anså som dårlige holdninger før og under hjemmekampen mot Molde i starten av oktober.

– Han har lært

Lars Arne Nilsen synes det var kjekt å ha Bamba tilbake.

– Han har lært, tror jeg. Han jobber hardt i dag, spiller en god kamp og scorer mål. Det var kjekt, sier Brann-treneren til TV 2.

Spissen skal også ha havnet i klammeri med Veton Berisha etter en takling på treningsfeltet.

– Det er to gutter som sloss og kranglet litt. Det er gode gutter, og litt følelser som er ute og går. Det går fint, det. Det bekymrer oss mer at vi ikke får spillet til å sitte, men det var utfordrende i dag med det som skjedde, påpeker Nilsen, som fikk skader på både Berisha og Taijo Teniste.

Selv er hovedpersonen godt fornøyd med å ha scoret i comebacket, og håper å ha lagt bråket bak seg.

– Det har vært vanskelig. Det er alltid kjedelig å være ute, men du lærer når slikt skjer, sier Brann-spissen til TV 2.