VÅPENFUNN: Det ble funnet store mengder våpen ved et hus i Bamble i Telemark mandag.
VÅPENFUNN: Det ble funnet store mengder våpen ved et hus i Bamble i Telemark mandag. Foto: Theo Aasland Valen

Ny person pågrepet etter enormt våpenfunn

Politiet har pågrepet en eldre mann i en leilighet i Bamble i Telemark etter funn av store mengder våpen. I tillegg har de pågrepet en mann ved en bolig i Asker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet var på en adresse i Bamble klokken 12 mandag, skriver Porsgrunns Dagblad.

Operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt sier til TV 2 at politiet aksjonerte mot boligen etter å ha fått et tips.

– Vi gjorde et tilslag mot boligen i dag, og pågrep en mann i 70-årene uten dramatikk, sier Gunnerød.

Bombegruppa

Gunnerød sier at politiet foreløpig ikke har oversikt over hva slags type våpen som er funnet, eller om det var oppbevart ammunisjon sammen med dem.

Ifølge VG er det funnet sprengstoff og fenghetter på stedet.

– På bakgrunn av spor som ble funnet på stedet, valgte vi å be om bistand fra bombegruppa i Oslo, sier Gunnerød til TV 2.

Bombegruppa var på plass klokken 19.30.

Mannen som er pågrepet blir avhørt av politiet mandag. Han er ikke kjent fra politiet fra tidligere.

– Vi har ingen informasjon om at han er knyttet til noen form for kriminell virksomhet. Han er nok en person som er over snittet interessert i våpen og samler på dette, sier Gunnerød.

Politiet har vakthold på stedet fram til bombegruppen har gjort sine vurderinger.

– Vi har ingenting som skulle tilsi at han er en fare for omgivelsene, så folk i området skal ikke bekymre seg, sier operasjonslederen.

To pågrepet

Politiet aksjonerte også mot en bolig i Asker ved 22-tiden mandag, og bekrefter at det er en forbindelse mellom de to sakene.

– Vi tok oss rolig inn i boligen. Den var da tom, men noe senere påtraff vi innehaveren, som ble pågrepet i svært rolige former, sier operasjonsleder Sven Christian Lie.

Det er en mann i 60-årene som er pågrepet.

Lie vil ikke si noe om hvorvidt de fant noen våpen på stedet, men også her har politiets bombegruppe blitt tilkalt for å bistå.

– Vi undersøker adressen for å se om vi finner noe straffbart der, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, til TV 2 klokken 23.20.