RYKKET UT: Her er brannvesen og politi på plass etter hendelsen mandag.
RYKKET UT: Her er brannvesen og politi på plass etter hendelsen mandag. Foto: Str / AP / NTB scanpix

Høyreekstremist (84) angrep fransk moské

To menn i 70-årene er alvorlig skadd etter at en høyreekstrem 84-åring avfyrte flere skudd mot en moské i Bayonne i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en pressemelding fra myndighetene ble to menn på 74 og 78 år skutt da de overrasket gjerningsmannen som forsøkte å sette fyr på døra til moskeen.

Begge de to ble sendt til sykehus, og tilstanden deres blir beskrevet som alvorlig.

Gjerningsmannen satte deretter fyr på en bil og forlot stedet. Han skal ha etterlatt gassflasker og en bensinkanne på stedet.

Ifølge fransk politi ble gjerningsmannen, 84 år gamle Claude Sinké, kort tid etter pågrepet ved hjemmet sitt i Saint-Martin-de-Seignanx i Landes.

Han har ifølge politiet erkjent at det var han som sto bak angrepet mot moskeen.

Sinké var i 2015 kandidat for Marine' le Pen's ytterliggående høyreparti National Front i regionvalget. Le Pen var raskt ute med å fordømme angrepet i en Twitter-melding.

– Angrepet på Bayonne-moskeen er en ubeskrivelig handling som er helt i strid med alle verdier i bevegelsen vår. Slike forbrytelser må behandles med største alvor, skriver hun.

Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner uttrykker «solidaritet og støtte til det muslimske samfunn» etter angrepet mot moskeen i Bayonne.

(©NTB)