FENGSLES: 25 år gamle Maurice Robinson er siktet for uaktsomt drap etter at 39 mennesker ble funnet døde i denne lastebilen i Essex i Storbritannia.
FENGSLES: 25 år gamle Maurice Robinson er siktet for uaktsomt drap etter at 39 mennesker ble funnet døde i denne lastebilen i Essex i Storbritannia.

Fengsles i fire uker

Lastebilsjåføren som er siktet for uaktsomt drap og menneskesmugling etter funnet av 39 døde mennesker i Storbritannia, er varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

25 år gamle Maurice Robinson fra Nord-Irland blir dermed sittende i politiets varetekt til 25. november. Da vil det bli en ny høring i Central Criminal Court i London hvor han skal erklære seg skyldig eller ikke skyldig etter siktelsen.

Robinson, som ble pågrepet kort tid etter funnet av de døde menneskene i kjølekonteineren, deltok i mandagens rettsmøte i Chelmsford via videooverføring.

De 39 døde menneskene ble funnet i en lastebil på et industriområde i Grays i Essex i morgentimene onsdag forrige uke. Britiske myndigheter jobber på spreng med å finne ut identitetene til de døde menneskene og har sendt ID-dokumenter til Vietnam i forbindelse med identifiseringsarbeidet.

Minst 24 vietnamesiske familier leter etter savnede slektninger, ifølge den vietnamesiske avisa VnExpress. Vietnamesiske myndigheter samler inn DNA-prøver fra familier som frykter at de har slektninger blant de døde, og den vietnamesiske ambassaden i Storbritannia har satt en diplomat til å hjelpe til med etterforskningen.

Det ble først meldt at de døde personene i lastebilen var kinesiske. Kinesiske myndigheter håper at Storbritannia raskt klarer å identifisere de døde personene. Mandag ba Kinas viseutenriksminister Chen Xiaodong det internasjonale samfunnet om å jobbe sammen mot ulovlig innvandring.