Nabolag våknet til biler med hakekors og knuste ruter

NITTEBERGSVINGEN (ÅSTED NORGE): Simen Døvre er blant beboerne som fortviler etter at noen gikk løs på bilene deres. Han anslår at skadene vil koste over en halv million kroner å reparere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag 6. oktober våkner flere av beboerne i Nittebergsvingen boligsameie til et trist syn. Ti biler som stod parkert på sameiets felles parkeringsplass har vært utsatt for omfattende hærverk.

– Vi hadde jo da blitt varslet av politiet. Når vi kommer ned her og får se alle skadene som da møter oss, blir vi jo fortvila og helt i sjokk, sier styremedlem i sameiet, Simen Døvre, til Åsted Norge.

Se Åsted Norge på TV 2 mandag klokken 21.40.

Omfattende skader

Døvre anslår at skadene til sammen vil koste over en halv million kroner å reparere.

– Det var snakk om skader som knuste bakruter, avrevne og brekte vindusviskere, knuste baklykter, knuste frontlykter. Det var også innrisset noe som kan minne om et hakekors og andre tegn i panseret på to av bilene, sier Døvre.

SYMBOL: Noen har risset inn et hakekorsliknende symbol i panseret på en av bilene. Foto: Privat
SYMBOL: Noen har risset inn et hakekorsliknende symbol i panseret på en av bilene. Foto: Privat

Selv fikk han innrisset et hakekorsliknende tegn i bakruten på bilen sin. I tillegg var det forsøkt å knuse en siderute og en frontlykt.

Politiet har vært på stedet og sikret kriminaltekniske spor, men foreløpig er ingen siktet for hærverket. Politiet har imidlertid fått et interessant tips.

Ønsker tips om person med motorsykkelhjelm

En person som kjørte forbi åstedet rundt klokken 02:30 på natten skal ha sett en mann med motorsykkelhjelm stå mellom bilene. Motorsykkelhjelmen skal ha ha et gevir-motiv. Mannen skal ha vært rundt 180 cm høy. Han skal ha vært ikledd en sort skinnjakke og blå jeans.

– Hvis det er noen som har tips om hvem denne mannen er, eller denne mannen selv melder seg for politiet, så er det noe vi er interessert i å ta tak i videre, sier politiadvokat Grete Bollestad i Øst politidistrikt til Åsted Norge.

ØNSKER TIPS: Politiadvokat Grete Bollestad. Foto: Breno Otranto
ØNSKER TIPS: Politiadvokat Grete Bollestad. Foto: Breno Otranto

– Synes det er guffent

Parkeringsplassen ligger like ved en rundkjøring på riksvei 22. Ifølge Døvre skal flere rånere ha drevet med såkalt burning her samme natt som hærverket skjedde. Nå håper han at rånerne kan ha tips i saken.

– Vi oppfordrer jo kanskje dem til å ta kontakt, da, hvis de har sett noen mennesker som har tuslet rundt langs gangveien, eller noe, sier Døvre.

Døvre sier hærverket har gjort noe med trygghetsfølelsen i nabolaget.

– Vi synes det er guffent. Det er jo tett på. Det er mange som bor her, og å ha noe sånt gående rundt i nabolaget ... Neste gang kan det være en annen parkeringsplass, eller det kan være rett utenfor boligen.