BLIR MOR: Julija Belorukova står over kommende sesong.
BLIR MOR: Julija Belorukova står over kommende sesong. Foto: Fredrik Hagen

Russisk skistjerne er gravid

Julija Belorukova venter barn i desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julija Belorukova (24) tok to bronsemedaljer under OL i 2018 og ble nummer åtte i verdenscupen sammenlagt forrige sesong.

Kommende sesong vil hun ikke konkurrere i verdenscupen.

Belorukova er nemlig gravid. 24-åringen venter barn i desember. Hun er sammen med en annen russisk langrennsløper, Nikita Stupak.

Belorukova er én av tre russiske langrennsløpere som venter barn. Også Jelena Soboleva, som er gift med Sergej Ustjugov, er gravid. Det samme er Tatjana Alesjina.

– Vi kommer til å gi en del nye jenter sjansen i verdenscupen slik at de får erfaring. Vi har noen dyktige talenter, sier Markus Cramer til Expressen.

Den russiske skitoppen Jelena Välbe forteller at hun innkalte løperne til et møte i vår. Der fikk de blant annet beskjed om at det passet bedre å få barn i 2019/20-sesongen enn i en mesterskapssesong.

– Mot slutten av forrige sesong samlet jeg troppen og sa til alle jentene at det er en mellomsesong som venter, og derfor er den mest gunstig å få barn i. Landslagsløperne må forstå ansvaret sitt og pliktene sine, og jeg er veldig glad for at de hørte på meg, sier Välbe til russiske R-Sport.