Ulykker over hele landet grunnet glatte veier

I morgentimene mandag meldes det om mange trafikkulykker flere steder. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel og politiet ber bilister kjøre forsiktig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både på Østlandet, på Sørlandet, i Møre og Romsdal og i Finnmark melder Meteorologisk institutt om at det kan være vanskelige kjøreforhold mandag morgen.

Politiet i Oslo melder mandag morgen om en kjedekollisjon på E18 ved avkjøring til Asker. Totalt var fem biler involvert i kollisjonene, og alle bilene kjørte i samme retning. En person klaget over smerter i nakken, men ingen ble alvorlig skadd. Ulykken førte til kødannelse før bilene ble fjernet fra ulykkesstedet.

Farevarsler

På Billingstadsletta i Asker kolliderte en buss med en lastebil. Kollisjonen førte til store materielle skader, men ingen personskader. På E18 i Lier kjørte to biler i hverandre da den ene kjørte inn i den andre bakfra. Det er ikke meldt om personskader.

For Møre og Romsdal, Trøndelag og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark er det sendt ut farevarsel om kjøreforholdene.

Et større snøfall søndag ettermiddag er årsaken til de vanskelige kjøreforholdene i de to første fylkene, mens i Finnmark er det et lavtrykk som treffer land, kombinert med sterk vind, kraftige snøbyger og snøfokk som fører til vanskelige kjøreforhold.

Politiet advarer

På riksvei 65 i Surnadal frontkolliderte to personbiler ved åttetiden, melder politiet, som opplyser om en god del snøslaps langs veien. De to personene i bilene ble kjørt til legevakt for sjekk.

Også i Agder melder politiet om glatt veibane på E18. Det har vært trafikkulykker både i Grimstad, Mandal, Omre, Lillesand og Kristiansand, men det er ikke meldt om alvorlige skader. Politiet i Agder advarer dog mot glatte veibaner og ber bilister om å kjøre forsiktig.

Også Vest politidistrikt melder om glatte veier i Bergen og omegn.

(©NTB)