MESTERGLISET: Tiger Woods er allerede en golflegende, men skrev seg inn i nok et kapittel i historiebøkene mandag.
MESTERGLISET: Tiger Woods er allerede en golflegende, men skrev seg inn i nok et kapittel i historiebøkene mandag. Foto: Kyodo

Tiger Woods skapte golfhistorie i Japan

Den amerikanske golfstjernen gikk til topps i Zozo Championship og tangerte samtidig Sam Snead som tidenes mestvinnende på PGA-touren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med en avsluttende 67-runde i Japan gikk Tiger Woods (43) til topps på listene 19 slag under par - tre foran hjemmehåpet Hideki Matsuyama.

Samtidig skrev Woods nok et kapittel med golfhistorie under de krevende forholdene.

Triumfen gjør at det amerikanske golfikonet tangerer Sam Sneads rekord på 82 seirer på PGA-touren. En utrolig prestasjon som har stått siden 1971.

– Vel, det er et stort tall. Det handler om å være jevn og gjøre det over en lang periode. Jeg er veldig heldig som har hatt karrieren jeg har hatt så langt, sier Woods, som tok sin første seier på det øverste nivået i 1996, ifølge pgatour.com.

Det så ikke ut til at Woods skulle bli historisk da han åpnet Zozo Championship med tre strake bogeyer og lå sist på listene, men 43-åringen spilte seg mesterlig opp og taklet både press og vær.

Søndagens runde ble utsatt grunnet mørke som følger av tidligere værutsettelser. Da Woods returnerte til banen mandag, holdt han koken på de sju gjenstående hullene og avsluttet turneringen med en birdie foran en enorm folkemengde i Chima.

– Det er en ære å tangere Sam Snead for flest seirer i PGA-tourens historie. Takk til mamma og pappa og alle som har hjulpet meg til å gjøre dette mulig. Hideki ga meg en strålende kamp på hjemmebane, men å gjøre dette i Japan er noe jeg aldri kommer til å glemme. Det har vært et utrolig år, skriver Woods på Twitter.

FREMDELES POPULÆR: Tiger Woods er et ikon i golfsporten.
FREMDELES POPULÆR: Tiger Woods er et ikon i golfsporten. Foto: Lee Jin-man

Viktor Hovland endte turneringen på 41. plass. Nordmannen åpnet turneringen med en 75-runde før han spilte seg opp på dag to og tre med 65- og 67-runder, men en 72-runde på siste dag gjorde at Hovland endte kun ett slag under par.