Mann måtte svømme flere kilometer etter at båten sank

En mann i slutten av 20-årene ble nødt til å svømme flere kilometer til land da båten hans begynte på synke utenfor Florø i Sogn og Fjordane søndag kveld.

Vest politidistrikt meldte i 1-tiden natt til mandag at mannen er sendt til Førde sentralsykehus etter at han kom seg på land. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.15 søndag kveld.

Mannen, iført bare bokseren, oppsøkte et hus ved Havreneset da han kom seg i land, skriver NRK. Han var nedkjølt, men ellers uskadd, etter svømmeturen.

– Det er kaldt i sjøen og lang avstand. Det er en stor prestasjon å komme seg til land, sier operasjonsleder Per Algrøy ved Vest politidistrikt til kanalen.

Mannen var på vei mellom øyene utenfor Florø da båten hans, en 21 fot FjordViking med innabords motor, begynte å ta inn vann.

Algrøy sier at han skal vært i nærheten av Stabben fyr. Det er så fall snakk om flere kilometer til land.

Ingen andre personer var i båten. Det er ikke kjent hvorfor båten begynte å ta inn vann, opplyser politiet. Mannen fikk ikke til å varsle før han måtte kaste seg i sjøen. Han kledde av seg for å svømme bedre, opplyser Algrøy.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2