GJORDE JOBBEN: Caser Ruud er klar for ATP 1000-turneringen i Paris. Foto: Tore Meek
GJORDE JOBBEN: Caser Ruud er klar for ATP 1000-turneringen i Paris. Foto: Tore Meek

Casper Ruud klar for hovedturneringen i Paris

Casper Ruud er klar for hovedturneringen i ATP 1000-turnerngen i Paris etter 2-1-seier i sett mot franskmannen Hugo Gaston i kvalifiseringsfinalen søndag.

I hovedturneringen kan Ruud støte på kvalifisert motstand. På deltakerlisten står navnene til blant andre verdensstjernene Rafael Nadal og Novak Djokovic.

I første settet fulgte Ruud og Gaston hverandre til 4-4 søndag, før Ruud brøt franskmannens servegame og tok to game på rad til settseier 6-4.

Det franske hjemmehåpet er rangert som nummer 286 på ATPs verdensranking, mens Ruud er oppe på en 61. plass.

Franskmannen slo tilbake

I det andre settet fulgte spillerne hverandre til 3-3, før franskmannen holdt egen serve og deretter brøt Ruud til 5–3. Franskmannen servet så inn settseieren 6-3.

I tredje sett fulgte også spillerne hverandre jevnt til 2-2. Ruud forsvarte deretter egen serve, før han brøt Gaston til 4-2. Franskmannen klarte ikke å bryte nordmannens neste serve, og dermed sto det 5-2.

Plutselig hadde 20-åringen for alvor vippet kampen i norsk favør. Franskmannen svarte igjen med å holde egen serve, før Ruud satte inn matchballen og vant det avgjørende settet 6-3.

Milano neste

Nordmannen er dermed videre til hovedturneringen i Paris. Hven han møter der, er så langt ikke klart.

Turneringen i Frankrike er Ruuds siste før han i neste måned skal møte sju av verdens aller største tennistalenter under 21 år i Next Generation ATP Finals i den italienske motehovedstaden Milano.

Tidligere denne uken ble det bekreftet på ATP-touren sitt nettsted at nordmannen er inne på listen over spillere som er kvalifisert for den gjeve turneringen.

(©NTB)