AMPERT: Demonstranter tokseg inn i Body Shop i Karls Johans gate lørdag. Foto: Lars Bryhn Nyland / NTB scanpix
AMPERT: Demonstranter tokseg inn i Body Shop i Karls Johans gate lørdag. Foto: Lars Bryhn Nyland / NTB scanpix

– De ansatte har det etter forholdene bra

Det var tre personer på jobb i The Body Shop på Karl Johan da et slagsmål fra en demonstrasjon ramlet inn dørene.

Organisasjonene Ungkurd Norge og Kurdisk Demokratisk Samfunnsenter holdt lørdag ettermiddag en demonstrasjon utenfor den tyrkiske ambassaden på Frogner i Oslo.

Demonstrasjonen bevegde seg etter hvert nedover mot sentrum, og på Karl Johan oppstod det et slagsmål som havnet inne i butikken.

I butikken var det både ansatte og kunder.

– Våre medarbeidere har naturlig nok opplevd dette som svært ubehagelig, sier kjedeleder i The Body Shop Norge, Hege Marie Stø, til TV 2.

Betydelige skader i butikken

Det var tre personer på jobb i butikken da hendelsen skjedde. Et brannslukningsapparat med pulver ble utløst, og politiet brukte tåregass for roe gemyttene.

Butikkens medarbeidere er fulgt opp av lege, og butikken sier de har det etter forholdene bra. Hvor store materielle skader butikken har fått er for tidlig å si men kjeden sier de er betydelige.

– Uavhengig av materielle skader er det viktigste for oss nå å følge opp våre medarbeidere, butikken kommer i andre rekke, sier Stø.

Demonstrasjon gjennom Oslo sentrum

Slagsmålet oppstod i forbindelse med demonstrasjonen som beveget seg gjennom Oslo sentrum. En tilskuer stod i døren på butikken, og skal ifølge demonstrantene ha vist et rasistisk tegn.

Dette fikk en av demonstrantene til å reagere, og demonstranten pekte med enden av flagget sitt mot personen. TV 2s reporter på stedet forteller at en politimann dyttet bort dette flagget, og det var da demonstranten og tilskueren havnet i slåsskamp. Flere demonstranter kom til, og på et tidspunkt var det flere titalls mennesker på vei inn i butikken.