Ødegaard med ny assist: – Tallene begynner å bli veldig imponerende

Martin Ødegaard slo sin tredje målgivende pasning for sesongen da Real Sociedad vant over Celta Vigo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celta Vigo-Real Sociedad 0-1

Det var langt mellom høydepunktene på Balaídos.

Etter timen spilt ble det litt fart i kampen. Hjemmelagets Pape Cheikh Diop pådro seg to gule kort i løpet av fem minutter. Først felte han Martin Ødegaard, før han var altfor sent inne med en sklitakling.

Med én mann mer på banen fikk Ødegaard og lagkameratene mer rom å boltre seg i, uten at det ga uttelling før det var gått 81 minutter.

Da mottok drammenseren ballen i mellomrommet. Han slo en pasning på fot til innbytter Alexander Isak. Den var for løs til å sende svensken i bakrom, men Isak fikk tatt ballen med seg og plasserte den på fint vis forbi keeper.

– Han finner det rommet han trives best i. Det er litt heldig at den går frem til Isak, men Ødegaard er livsfarlig når han får tak i ballen, kommenterer TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Det var Ødegaards tredje målgivende pasning denne sesongen. I tillegg har han scoret to mål. Det har 20-åringen gjort på ti La Liga-kamper.

– Tallene begynner å bli veldig imponerende etter hvert, konstaterer Stamsø-Møller.

Til tross for at det ble tre poeng, spilte verken Ødegaard eller Real Sociedad en stor kamp, understreker TV 2s fotballekspert.

– Nesten hele kampen var de ganske dårlige alle sammen. Det var litt under pari, litt dårlige valg og veldig få gode angrep – både fra Ødegaard og resten. Dette var ikke en kjempekamp, verken for ham eller laget, sier Stamsø-Møller, før han påpeker:

– Det er en kjempesterk borteseier.