KAMPENS STORE: Magnus Jøndal scoret ti mot Danmark.
KAMPENS STORE: Magnus Jøndal scoret ti mot Danmark. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Hylles etter Danmark-drama: – Han var briljant

Etter nederlaget i VM-finalen ønsket Norge revansje mot Danmark i Golden League. Det gikk nesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark - Norge 29-29, 4-2 på str. (15-19)

– Vi ønsket å revansjere den kampen og gjøre det så godt så mulig mot Danmark, og det viser vi i dag at vi er rett og slett bare en klasse bedre her i førsteomgang.

Det sa Sander Sagosen etter den første halvtimen i Aalborg. Dessverre holdt det ikke helt inn, men Norge klarte uavgjort.

Etter å ha skadet lysken for PSG for fem uker siden tok Sagosen ingen sjanser og har sett Norges Golden League-kamper fra tribunen. Lørdagens underholdning klaget han ikke på.

– Vi spiller forrykende angrepsspill, sier Sagosen som særlig trekker frem Harald Reinkind og Magnus Jøndal.

Jøndal endte med ti mål på elleve skudd. Syv av dem på straffeskudd.

– Han har vært briljant fra syvmeters-merket. Han har satt syv av syv, sier ekspertkommentator Harald Bredeli.

– Det var mange straffemål i dag og ikke så mange spillemål, men det var moro uansett. Statistikken i klubb har vært elendig på straffer i år, så det er godt å få litt selvtillit på det, sier Jøndal til TV 2.

Landslagssjef Christian Berge var strålende fornøyd etter kampen.

– Vanvittig moro kamp og vi gjør en fremragende førsteomgang offensivt. Vi hadde litt å gå på defensivt, men det var strålende. Så var vi litt trøtt i andreomgang, forståelig nok, og så setter jeg inn noen av de nye i noen vanskelige situasjoner. Men gud bedre for en god trening, tenker jeg, sier Berge til TV 2.

Dansk forsvarstrøbbel

Det var trøbbel i det danske forsvaret med flere ute med skade, og det fikk de kjenne på da de møtte Norge til kamp i Golden League i Aalborg.

Norge fikk en god start som gjorde at danskene tok timeout allerede etter seks minutter på stillingen 5-2.

– Fortsett på samme måte, var beskjeden fra landslagssjef Christian Berge i avbrekket.

22 minutter ut i kampen sto Danmark fremdeles uten redninger. Og i løpet av den første omgangen hadde Norge totalt 24 skudd, der 19 av dem hadde gått inn.

Thrilleravslutning

Det tok fire minutter før danskene fikk sin første scoring i andreomgang, men de kom mer med i kampen utover i omgangen.

Med ti minutter igjen på klokken ledet Norge med to mål på stillingen 24-26 og spenningen levde hele veien til siste minutt.

Fire minutter før slutt sto det 28-28 og danskene hadde hentet seg inn igjen helt på tampen av kampen.

Danmark fikk straffe i siste sekund av kampen, men Kristian Sæverås ble helten da han reddet. Dermed besluttet lagene å avgjøre kampen på straffer. Danmark vant straffekonkurransen 4-2.