Lagkameraten startet ellevilt rykte om norsk landslagsspiller

Sebastian Barthold har imponert stort for danske Aalborg. Nå venter han på sin mesterskapsmulighet med landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag: Se Danmark - Norge i Golden League fra kl. 16.00 på TV 2 Sport 2 og Sumo.

– Jeg tar gjerne en av hver!

Sebastian Barthold sparer ikke på noe når han tar TV 2 med på innkjøp av danske fløteboller.

– Jeg kjøper de til Harald og Bent. Det er viktig å understreke, gliser han.

Han nyter godt av det Danmark har å by på og tar godt for seg også på håndballbanen.

– Jeg har hatt det veldig morsomt hele veien. Jeg har vært her i nesten tre sesonger nå og har et veldig godt mannskap. Sist år gjorde vi rent bord i den hjemlige ligaen og jeg har fått lov til å spille Champions League igjen. Da kommer også selvtilliten. Jeg kan godt tenke meg å fortsette dette.

I den danske storklubben Aalborg har han fått en solid posisjon som en av lagets bærebjelker. I Champions League troner han nest øverst på toppscorerlista med 33 fulltreffere.

– Jeg føler jeg har tatt noen steg når jeg har kommet ned hit. Jeg trives i kulissene her i Danmark og når det drar seg til. Jeg føler jeg har fått en sentral rolle.

Lagkameraten startet ellevilt rykte

I Århus møter han klubbkollega og danskenes landslagsveteran, Henrik Møllgaard. Han mener Barthold ikke får den oppmerksomheten han fortjener.

– Jeg uttaler meg alltid bra om Sebastian. Kongen av Danmark. Han har vært god i så mange sesonger i Danmark. Det er på tide vi begynner å anerkjenne den suksess han har fått, sier veteranen.

Men med Henrik Møllgaard kommer også en god del røverhistorier.

– Money talks, sier Møllgaard til Barthold og gliser.

– Han har fått for seg at pappaen min er den femte rikeste mann i Norge, uten at det er noen sannhet i det. Så nå tror alle i Danmark at jeg ikke har noen bekymringer på banen siden jeg er «set for life», sier Barthold.

– Han er bare alminnelig norsk rik. Dere fant oljen. Til lykke med det, gliser Møllgaard.

– En bærebjelke

Posisjonen hans i Danmark er udiskutabel. Nå ønsker han også å bli en av Christian Berges betrodde menn.

– Han har vært god på trening og fantastisk god i Aalborg i år, synes jeg. Han er også en bærebjelke i deres måte å spille på. Det har kommet frem en vinnertype som jeg liker godt å se, sier Christian Berge.

Men venstre kant er en tøff posisjon å slå seg frem på. Norges førstevalg er solide Magnus Jøndal, som blant annet var å finne på VMs allstar-lag under VM i januar.

– Det er tøft. Det er mange venstrekanter som er bra i Norge, men han har helt klart utmerket seg gjennom sin prestasjon i Aalborg.

For et år siden fikk unggutten Aleksander Blonz tillit av Christian Berge på venstrekanten og klinte like godt til med sju scoringer på åtte forsøk i debuten. Han er en sterk utfordrer før EM på hjemmebane i januar.

– Jeg synes alltid det er vanskelig å si nei til spillere, men jeg tenker også fremtidsrettet. Vi må ha en stor base med spillere som vi kan velge mellom. Da må vi har flere strenger å spille på. Jeg skal ikke stå her og ta ut et lag. Det handler igjen om prestasjon altså. Det er så vanskelig og så enkelt. De som er best er med.

– Jøndal har vist over lang tid at han er helt i toppen når det gjelder venstrekanter. Jeg har lyst til å utfordre de bak han om plass, sier Barthold.

– Skal gjøre mitt

Golden League-turneringen i Danmark, som åpnet med duell med Spania ble Bartholds første landskamp siden oktober 2018. Nå vil han bruke kampen mot Danmark til å overbevise landslagssjefen.

– Det er veldig moro å være her. Samtidig vet jeg det er hard konkurranse om plassene her. På et av verdens beste landslags skal det være tøft. Som min far sier, jeg skal være offensiv, men ydmyk. Eller er det ydmyk, men offensiv. Jeg har lyst på den plassen, men jeg vet også at mange konkurrerer om samme plass.

Barthold gjorde sin landslagsdebut tilbake i 2012 og fikk mot Spania på torsdag sin 30. landskamp, men har aldri spilt et mesterskap. Det ønsker han nå å gjøre noe med.

– Jeg skal gjøre mitt for at det er min tur nå. Det hadde vært en finfin gulrot i januar. Jeg har lyst til å være med når Norge tar sin første gullmedalje.