51-åring pågrepet for overgrep mot norsk søskenpar i Spania

Det norske søskenparet skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av en mann fra Ghana.

Det opplyser spansk politi i en pressemelding fredag, ifølge spanske medier.

Det mindreårige søskenparet bodde i Spania med sin mor, og kom etter hvert i barnevernets søkelys, hvor de så ble satt i kontakt med den norske ambassaden i Spania. Søskenparet fortalte om fysiske overgrep mot moren, og at de selv var utsatt for seksuelle overgrep fra en mann.

Politiet ble varslet, og etterforskningen av saken har pågått siden i sommer. Nå er en 51 år gammel mann fra Ghana pågrepet i saken.

Identifiseringen av mannen var krevende, ettersom barna ikke var i stand til å gi en fullgod beskrivelse av mannen, skriver spanske El Pais. Til slutt fant etterforskerne fram til en omtrentlig adresse, og mannen ble identifisert og arrestert. Politiet har tatt beslag i elektronisk materiale som skal analyseres.

– Utenrikstjenesten er kjent med saken, og har gitt konsulær bistand innenfor gjeldende rammer og lovverk. Alle enkeltsaker utenrikstjenesten håndterer er underlagt taushetsplikt etter forvaltningsloven, og vi kan derfor ikke kommentere denne enkeltsaken ytterligere, skriver UDs pressetalsperson Per Bardalen Wiggen i en epost til TV 2.