Flere steder i Norge har fått snøen, og det blir kaldt flere steder i helgen
Flere steder i Norge har fått snøen, og det blir kaldt flere steder i helgen Foto: Schrøder, Tor Erik

Nå kommer minusgradene

Hele fem lavtrykk vil sette sitt preg på været denne helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To lavtrykk i nord gir snøbyger inn mot kystområdene i Finnmark lørdag. Lenger inne i landet blir det fint vær.

I Troms blir det nordøstlig kuling langs kysten, men bortsett fra det blir været fint.

Et lavtrykk over Nordland gir bygevær fra Lofoten og sørover til de nordlige delene av Trøndelag. Resten av Trøndelag pluss Møre og Romsdal får fint vær på lørdag.

Kaldere

Fra Stad og sørover blir det bygevær, og et lavtrykk i Skagerrak vil gi regn natt til lørdag i Agder, Telemark og på Østlandet sør for Mjøsa.

– Dette lavtrykket går fort forbi, så det har stort sett passert før folk står opp. I Agder kan det bli enkelte regnbyger også utover dagen, sier meteorolog Olav Krogsæter i StormGeo.

Det blir kjøligere over hele landet. Lørdag ettermiddag vil det være minusgrader stort sett i hele Troms og Finnmark. Kaldest blir det på Finnmarksvidda.

I Sør-Norge blir det nattefrost mange steder, og dagtemperaturen vil være mellom 5 og 10 grader. På fjellet i Sør-Norge er det vinterføre mange steder. Fredag formiddag var det flere som fikk problemer på riksvei 7 ved Haugastøl. Vinterdekk er nødvendig om man skal ferdes i fjellstrøkene.

Best i nord og sør

Søndagsværet blir omtrent det samme som lørdag. Nord-Norge nord for Bodø får ganske bra vær, men fra Saltfjellet og sørover til Stad blir det byger. Sør-Norge får mye fint vær på søndag, men et lite lavtrykk i Rogaland og Agder kan gi litt nedbør tidlig på dagen.

– Det beste været søndag blir fra Bodø til Hammerfest og sør i Sør-Norge. Midt på blir det mer grums, oppsummerer Krogsæter.