Reker i kokoskremsaus
.. smaksatt med chili, lime, ananas og bananer.
Reker i kokoskremsaus smaksatt med chili, lime, ananas og bananer
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss smør/olje
- 2 paprika (velg forskjellig farge)
- 2 stilker selleri
- 1 rød chili og
- 1-2 ts finhakket frisk ingefær
- 2-3 ts karri
- 1 boks kokosmelk
- ½ -1 ss maisennamel rørt ut i litt vann
- saft og finrevet skall av 1 lime
- salt, pepper og ørlite sukker
- 1 frisk ananas
- 2 bananer
- ½ - ¾ l rensede reker (kylling kan brukes eller vegetarisk)
Rens og finhakk løk og hvitløk og la surre i smør/olje i en wok eller stekepanne til løken er blank. Tilsett finhakket rød chili (uten frø), paprika i strimler, stilkselleri i biter og la surre ca. 1 min. Tilsett karri og kokosmelk og eventuelt ananaslake hvis du bruker hermetisk ananas. Kok opp og la sausen trekke i 2-3 min. Jevn med maisennamel rørt ut i litt ananaslake eller vann. Smak til med sukker og salt.
Skjær ananas i biter og banan i skiver og tilsett i sausen sammen med renset reker rett før servering.
Server med ris eller brød og en grønn salat.
NB! Retten bør ikke koke etterat rekene er tilsatt.
Artikkelen er oppdatert