Diomande ble tomålshelt mot Zlatans LA Galaxy

Norske Adama Diomande kan ha avsluttet Zlatans karriere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adama Diomande ble den store helten med to scoringer da Los Angeleles FC slo byrival LA Galaxy 5-3.

Før kampen hadde Diomande vært utilgjengelig for spill i over en måned, etter å deltatt på ligaens SABH-program (Substance Abuse and Behavioral Health). Diomande gikk frivillig inn i programmet, og det skal ikke dreie seg om stoffmisbruk.

– Det var en følelsesladd kamp. Jeg har vært borte en stund av personlige årsaker, så det var deilig å komme tilbake foran fansen. Det var en fantastisk atmosfære, sier Diomande til Nettavisen.

Seieren sendte Zlatans LA Galaxy ut av MLS-sluttspillet, og endte med det sesongen deres.

Det har ført til at svenske medier spekulerer i om Zlatan Ibrahimovic kan ha spilt sin siste fotballkamp.

38-åringens kontrakt går ut 31. desember, og det har ikke vært snakk om noen forlengelse.

– Jeg har en kontrakt frem til 31. desember. Jeg respekterer kontrakten. Om jeg gir meg, så får dere noe å skrive om. Om jeg fortsetter, så får dere enda mer å skrive om. Så får vi se hva som skjer, sier Ibrahimovic.

Mens de svenske mediene har latt spekulasjonene løpe fritt, er supersvensken selv mer tilbakeholden i uttalelsene om fremtiden.

– Jeg har to måneder på meg å komme til en beslutning angående fremtiden. Det handler ikke om penger fra LA Galaxy eller MLS. Hva som skjer videre vet jeg ikke, det får vi se.

Målfest og dommer-kontrovers

Zlatans LA Galaxy, hvor også tidligere RBK-spiller Jørgen Skjelvik spiller, havnet bakpå allerede etter 16. minutter, da ligaens toppscorer Carlos Vela satte inn 1-0.

Meksikaneren var på plass igjen etter 40. minutter, og trillet enkelt inn 2-0 scoringen i det tomme buret.

Scoringen fikk Zlatan til å fyre på alle sylindere. Linjedommeren gikk glipp av at Brian Rodriguez, som severte Carlos Vela, var offside-plassert i forkant av målet.

Svensken var ikke nådig i mot linjedommeren etter kampen.

– Hva gjorde han? Drakk kaffe med Magic Johnson?, sier en tydelig irritert Zlatan etter kampen.

Følelsesladd comeback

Zlatan gjorde sitt for at LA Galaxy skulle gå seirende ut av derbyet. Først spilte han fri lynhurtige Christian Pavon som kunne sette inn 1-2, før han selv satte inn 2-2 ti minutter etter pause.

Men det var en annen skandinaver som skulle stjele overskriftene. Norske Adama Diomande ble byttet inn i det fire minutter etter Zlatans utligning.

Før kampen hadde ikke Diomande vært i aksjon på over en måned, men det hindret han ikke fra å finne målformen med en gang. Oslogutten satte inn 4-2 scoringen 8 minutter etter å ha endret banen.

LA Galaxy fikk håp da Rolf Feltscher stanget inn 3-4 etter et frispark, men Diomande ville det annerledes.

Nordmannen mottok ballen rundt midtbanestreken, og forserte forbi hele Galaxy-forsvaret før han iskaldt chippet in 5-3 scoringen.

Diomande står med elleve A-landskamper for Norge. Den siste kom i mars 2017.