BRENNER: En garasje i nærheten av Geyserville brenner.
BRENNER: En garasje i nærheten av Geyserville brenner. Foto: Josh Edelson/AFP

Tusenvis av mennesker evakuert i skogbrann

Minst 40.000 mennesker evakuert i California. Brannene nærmer seg Los Angeles.

California rammes nok en gang av skogbranner, og natt til fredag norsk tid har tusenvis av mennesker måtte evakuere husene sine, skriver AP.

Torsdag var nesten 200.000 hjem og bedrifter uten strøm i delstaten, og flere hundre tusen kan miste strømmen. Strømselskapene stenger ned for å hindre at gnister skal kunne starte ytterligere branner, skriver USA Today.

Sør i delstaten har varmen og vinden ført til branner. Her har rundt 50.000 mennesker rømt husene sine, skriver NBC. Southern California Edison, det største strømselskapet i området, har kuttet strømmen til over 27.000 kunder. Selskapet vurderte å kutte strømmen til ytterligere 386.000 kunder.

Det herjer flere branner nord for Los Angeles, og disse nærmer seg nå millionbyen.

Myndighetene sier de ikke vet hvor mange hjem som har brent, og at det foreløpig ikke er meldt om personskader.

Hel by evakuert

2000 mennesker er evakuert fra hjemmene sine i Nord-California etter at en skogbrann har bredt seg ut på et område på 39 kvadratkilometer. Det blåser kraftig i området.

Hele byen Geyserville, der det bor totalt 900 mennesker, er evakuert. Byen er et populært reisemål for vinturister. Flere av områdets berømte vingårder er truet av flammene.

– Jeg kunne se brannen komme, så vi måtte komme oss vekk derfra, sier 81 år gamle Harry Bosworth, som evakuerte fra huset sitt i Geyserville.

Julia Jackson er eier av Jackson Family Wines som eier mer enn 40 vinmerker og tusenvis av mål med vinranker. Hun skriver på Instagram at huset hennes har brent til grunnen.

– Ting er bare ting. Takk gud for at jeg er i live.

Jackson står bak en klimakonferanse, og skriver at slike hendelser de nå opplever er grunnen til at hun gjør det.