Knepent Europaliga-tap for Rosenborg i Portugal

Rosenborg leverte en god prestasjon mot Sporting, men det var ikke nok til å få med seg noe hjem fra Portugal. – Vi burde faktisk vunnet, sier Alexander Søderlund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sporting - Rosenborg 1-0 | se sammendrag øverst på siden

Rosenborg leverte en solid prestasjon, bød på noen farlige overganger og klarte å stå imot i 69 minutter i Lisboa, men så kom baklengsmålet.

– Vi er jævlig uheldig

Yannick Bolasie headet ballen via Even Hovland og forbi en utspilt André Hansen i RBK-målet. Det var nok for Sporting, som samtidig påførte RBK tap nummer tre i årets turnering.

Men til forandring fra de to første Europaliga-tapene denne sesongen hang Rosenborg langt bedre med mot Sporting, som sammen med PSV er regnet som det klart beste laget i gruppen.

– Det er veldig bittert. Det er et godt, gammelt Rosenborg-lag utpå her, sier Hansen til TV 2

Han gleder seg over at RBK skapte flere gode sjanser, selv om man ble spilt lave av vertene.

– Det er litt kjedelig at de scorer på det de scorer på. Skudd som blir blokkert opp i luften, via Even og via min hanske. Det er sånn det er å være underdog. Da skal du ha litt hell med deg også, sier Hansen.

I TV 2s Europaliga-studio mente Erik Huseklepp at «dette er det beste Rosenborg har prestert i Europa på veldig, veldig lenge». Det er en beskrivelse Alexander Søderlund kan si seg enig i.

– Vi burde faktisk vunnet, sier spissen fra Haugalandet.

– Det er kjipt når vi spiller en så bra kamp, og vi er jævlig uheldig på målet. Vi skaper mye selv også. Det er fremgang, og det er utrolig artig å spille når vi spiller såpass bra.

Tverrligger-treff

RBK spilte seg frem til flere kvalifiserte sjanser, men det skortet på presisjonen i de avgjørende øyeblikkene for både David Akintola og Mike Jensen. De for kvelden rosa-kledde trønderne hadde også ballen i tverrliggeren da Sebastian Coates klarerte ballen i en medspiller i den første omgangen.

Sporting hadde som ventet initiativet og dikterte spillet, uten at det førte til det helt store. Bortsett fra et frispark i tverrliggeren av stjernespilleren Bruno Fernandes og en god heading fra Luciano Vietto, som ble mesterlig stoppet av Hansen, var det lite futt i den portugisiske storklubben.

Det måtte litt hjelp til fra Hovlands fot for at Bolasie skulle få inn scoringen som ble avgjørende i kampen.

Sporting har ett poeng opp til gruppeleder PSV, mens RBK ligger helt sist med null poeng etter tre runder.