COMEBACK: Jan Tore Kjær er tilbake i styret til Vålerenga hockey.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
COMEBACK: Jan Tore Kjær er tilbake i styret til Vålerenga hockey. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen

– De festet så mye at politiet kom på døra

Jan Tore Kjær er tilbake i Vålerenga etter fire år. I ukens hockeypodcast ser han tilbake på minnerike år med Oslos iskrigere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jan Tore Kjær er tilbake i hockeymanesjen etter nesten fire år. De siste månedene har han dominert lørdagskveldene med lette steg i «Skal vi danse». Nå gleder seg stort over å drive med det hjertet brenner for igjen.

– Det er en drøm å kunne være en del av fellesskapet. Det jeg ikke savner er dårlig økonomi og personalpolitikk, men jeg har opplevd mye positivt også. Jeg savner miljøet og gutta, sier Kjær.

Etter over 18 år i Vålerenga var Kjær ferdig i Vålerenga. Vålerenga skulle tenke nytt og Kjær og klubben ble enige om å skille veier desember 2015. Nå er han tilbake i styret i Vålerenga hockey. I denne ukens podcast, Hockeyprat, prater Kjær om hvordan det var å være med på reisen til Oslos iskrigere og forventingene til Vålerenga-fremtiden.

– Det var vemodig å gå ut fra Jordal i romjula det året. Jeg angret litt noen ganger. Kunne vært der noen måneder til, men så tenkte jeg. Nei, når du første har bestemt deg for å gå ut døra....

Men Kjær kunne endt opp i Vålerenga fotball i stedet.

– Det ingen vet er at jeg ble tilbudt administerende direktør-jobb i Vålerenga fotball. Jeg hadde mange møter med advokatene til Trøim, men så sa en kamerat til meg: «Hvor tjukk i hue går det an å bli», ler Kjær.

– Hvor fristet ble du av direktør-jobben da?

– Jeg ble smigret med en gang. Tenkte dette kunne vært kult, men nei...Selvsagt er hockeyen mitt hjerte nærmest.

– Hvordan har tiden ute vært?

– Sett utenfra har det vært veldig behagelig. Har aldri sovet så godt om nettene som jeg har gjort de siste fire årene, men jeg savner miljøet, folkene og sirkuset. Det gjør jeg jo.

Jan Tore Kjær har mange gode historier etter 18 minnerike år på Jordal. I Hockeyprat forteller han om noen av de de mest ekstreme spillerne de signerte.

– Det har vært mange gode norske og utenlandske spillere inne hos oss og jeg har fantastisk mange morsomme historier rundt det. Du har alt fra problemer til positive ting. Så har du de som ringte hjem til Russland fra kontoret og stjal med seg ting fra VIP-en. Så har du utlendinger som festet så mye at politiet kom og hentet dem. De dro til Sparta etterpå blant annet uten å si noe mer om det, ler Kjær.

– Sett i ettertid er det mye humor. Men på den andre siden er det mange triste skjebner også. Vi har mange skjebner vi ikke kan snakke om, men som vi har gjort en god jobb for. Spillere som kanskje hadde havnet helt andre steder i livet dersom det ikke hadde vært for hockeyen.

Men en spiller ønsket han at han hadde sett i a-lags drakt for Vålerenga.

– Eneste jeg har vondt av er at Zucca aldri spilte på a-laget til Vålerenga. Men jeg tror kanskje det var bra for karrieren hans. Vålerenga hadde et veldig bra lag på den tiden. Han var ung og liten og ishockeyen var annerledes. Til å være den artisten han var krevde det istid.

Nå ser Vålerenga frem mot ny arena på Jordal, som skal stå klar til seriestart 2020.

– At Vålerenga skal kjempe om noe annet enn kongepokal og seriemesterskap i nye Jordal skjer ikke. Det kan du bare glemme.