– Haaland kan bli solgt for over 800 millioner kroner

TV 2s La Liga-ekspert Guillem Balagué mener Erling Braut Haaland (19) passer Real Madrids overgangsstrategi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erling Braut Haaland er brennhet etter den eventyrlige starten på sesongen. Red Bull Salzburg-spissen er for lengst koblet til en overgang til de største klubbene i Europa.

Tidligere denne måneden var Haaland på forsiden av den spanske storavisen As, som hevdet at Real Madrid fulgte nordmannen.

– Real Madrid har Haaland på en liste med unge spillere. De har en ny strategi med å hente yngre spillere. De har prøvd den tidligere uten at det har fungert ordentlig, men nå har de forpliktet seg til det. De kan ikke konkurrere med Manchester City, Manchester United og Paris Saint-Germain, sier TV 2s La Liga-ekspert Guillem Balagué.

– I stedet for å gå for de beste og dyreste spillerne, vil de prøve å sikre seg spillere som ikke har slått ut i full blomst ennå og fortsatt kan utvikle seg, fortsetter Balagué.

80 millioner euro

Haaland blir imidlertid langt fra noen billig mann, tror Guillem Balagué.

– Vinícius Júnior kostet 60 millioner euro, Rodrygo kostet 45 millioner euro. De har begge mindre erfaring og er yngre enn Haaland. Så la si at han vil koste 80 millioner euro (811 millioner kroner), sier Balagué.

Det er bare tjue spillere i historien som har blitt solgt for så mye eller mer.

TV 2s ekspert understreker at Real Madrid ikke har gjort noen fremstøt.

– Haaland er en én av spillerne de følger. Ikke forvent bud neste uke eller neste måned. De vil se hvordan han utivkler seg. Luka Jovic ser ikke ut til å fungere, så de trenger kanskje en spiss. Den beslutningen er ikke tatt ennå. Det er også for tidlig å si om Haaland passer inn i Madrid, sier Balagué.

Luka Jovic ble hentet fra Eintracht Frankfurt for 608 millioner kroner før inneværende sesong, men serberen har ikke klart å slå til i Real Madrid.

Hangeland: – De må betale dyrt

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland verdsetter også Haaland meget høyt.

– Haaland er en helt unik spiller. Han er 19 år, har fart, fysikk og modenhet i spillet og har scoret seks mål i Champions League. Han må være verdt minst en halv milliard kroner i dagens marked. Kanskje enda mer. Jeg er helt sikker på at alle toppklubbene i Europa har merket seg det navnet, sier han.

– Det er mange som kan betale det, men han kan være verdt mye mer enn det også. De vil være i forhandlingsposisjon hvis – eller når – en enda større klubb kommer. Når vi ser på hva spillere går for i toppfotballen, og her er en spiller som kan dominere i 15 år til, må de betale dyrt, fortsetter Hangeland.

Den tidligere Premier League-stopperen tror det kan bli hard konkurranse om underskriften til Haaland den dagen han er ferdig i østerriksk fotball.

– Jeg tipper at samtlige av klubbene som har ambisjon om å vinne Champions League har merket seg en 19-åring fra Jæren, sier Hangeland.

Mohamed Elyounoussi er tidenes dyreste nordmann for overgangen på om lag 190 millioner kroner da han gikk fra Basel til Southampton i fjor sommer.