SPANSK MARERITT: Det har gått 18 kamper siden Norge sist vant mot Spania.
SPANSK MARERITT: Det har gått 18 kamper siden Norge sist vant mot Spania. Foto: Vidar Ruud

Spania-marerittet fortsetter for Norge

Sander Sagosen satt på tribunen da de norske håndballgutta fikk en ny Spania-smell. Det ble 27-28-tap i Danmark torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Spania 27-28

Dermed er det 18 strake kamper mot spanjolene uten seier, og bare én gang i den perioden har Norge unngått tap. Ikke siden april 1997 (28-25) er Spania slått.

Torsdagen i Ceres-arena ble en kamp der landslagstrener Christian Berge benyttet muligheten til å teste ut ting. Flere spillere uten mye landslagserfaring fikk prøve seg i perioder.

Norge ledet til pause, men Spania rykket fra ganske tidlig i andreomgangen. Det sto blant annet 21-25. De norske gutta kom seg opp til 24-25, men ikke nærmere.

– Vi var nærmere enn vi var sist. Vi fikk avslutning i siste sekund, men traff dessverre ikke. Igjen var det fantastisk innsats. Det gikk på kreftene til slutt. En veldig, veldig god kamp, sier landslagssjef Christian Berge til TV 2.

– Det er surt at vi ikke klarte å sette den siste og få uavgjort her. Vi skal ta med oss det positive, og så se på lørdag om vi kan ta en seier, sier kaptein Bjarte Myrhol til TV 2.

På tribunen

I tillegg til Sagosen sto førstekeeper Torbjørn Bergerud og Magnus Abelvik Rød over. Begge har hatt mye kampbelastning i Flensburg-Handewitt i det siste. Trolig er duoen med i kampen lørdag. Den går i Aalborg mot enten Frankrike eller Danmark.

Sagosen kommer ikke til å være med der selv om han de siste dagene har trent tilnærmet for fullt med landslaget. Han pådro seg en skade for noen uker siden og har ikke spilt kamp siden.

En annen internasjonal profil, Kent Robin Tønnesen, er ikke med i troppen denne gangen. Han spiller sannsynligvis for Veszprém i løpet av en uke eller to. Han har slitt litt med en fot i det siste.

PÅ TRIBUNEN: Sander Sagosen.
PÅ TRIBUNEN: Sander Sagosen. Foto: Vidar Ruud

Lite tid

Det er ikke mye tid til forberedelser før EM-sluttspillet. Rett over nyttår samles den norske troppen. Så venter noen treningsdager og en turnering i Frankrike før mesterskapsstart.

Norge spiller sin gruppe i Trondheim og møter Bosnia-Hercegovina, Portugal og Frankrike.

De tre beste går til hovedrunden i Malmö. Der venter fire nye kamper, trolig blant annet mot Sverige og Danmark. Veien mot semifinale blir altså svært tøff for Norge.

De norske håndballgutta har tapt finalen i de to siste VM og fikk fjerde- og sjuendeplass EM i 2016 0g 2018.

(©NTB)