Anna Rasmussen avslører ukjent graviditet – tok abort

GOD KVELD NORGE (TV 2): Bloggeren har holdt det hemmelig i ett år. Nå skriver hun om aborten i sin nye bok.

Det er to år siden blogger og trebarnsmor Anna Rasmussen (23) sist figurerte i offentligheten.

Da deltok hun i Camp Senkveld og skulle være med i Skal vi danse.

Slik gikk det ikke – Anna trakk seg fra dansekonkurransen og avlyste et planlagt bryllup med forloveden Jan Lossius (26). Så ble det stille.

– Det var flere ting som bare ramlet sammen på likt, og til slutt var det for stort til å kunne bære. Jeg ønsket ikke å leve mer, og Jan så det, sier en åpenhjertig Anna Rasmussen til God kveld Norge.

– I fjor tok jeg for første gang i mitt liv kontakt med en psykolog, og det har vært veldig bra for meg, sier Anna.

Dorthe Skappel (56) og God kveld Norge møter Anna hjemme i Søgne i Vest-Agder.

Se intervjuet i videoen i toppen av saken eller i God kveld Norge på TV 2 Sumo.

Bar på en hemmelighet

I oktober i fjor hadde Anna endelig krefter til å gjennomføre bryllupet. Men også det ble annerledes enn hun hadde sett for seg.

– Det var ikke så rosenrødt og perfekt som jeg trodde og håpet, og som alle forteller om, sier hun.

Anna bar nemlig på en hemmelighet da hun gikk ned kirkegulvet. Midt i kaoset og planleggingen av den store dagen, oppdaget hun nemlig at hun skulle ha barn. Igjen.

– Midt oppi det hele så viser det seg at jeg er gravid, igjen, for fjerde gang i mitt liv. Jeg ble glad, samtidig som jeg visste at det ikke var rett der og da, sier Anna.

Hun valgte å ta abort. Det er en avgjørelse hun siden har tenkt mye på.

– Jeg skulle ønske at jeg på en måte ikke hadde gjort det. Det som er vanskelig nå, er at jeg har vært så veldig åpen om at jeg har kjempelyst på en til. Og nå får hele verden vite at jeg har valgt ett vekk, sier Anna.

– Så du er redd for konsekvensene der ute?

– Ja.

Deler historie

Også Dorthe Skappel kommer med en avsløring i møtet med bloggeren.

ÅPENHJERTIG PRAT: Anna Rasmussen får besøk av Dorthe Skappel. Foto: God kveld Norge
ÅPENHJERTIG PRAT: Anna Rasmussen får besøk av Dorthe Skappel. Foto: God kveld Norge

– Jeg har tatt en abort selv. Det var en avgjørelse som jeg ikke har tenkt på siden. Jeg har egentlig ikke hatt behov for å dele det med noen. Hvorfor vil du dele det med andre?

Anna forteller at hun egentlig hadde tenkt å holde det hemmelig, men under arbeidet med hennes andre bok, «Bare Anna», ble hun plutselig sikker.

– Dette må ut. Dette må leses. Folk som ikke har en kjempestor grunn skal også få lov til å ta abort. Det trenger ikke alltid å passe, mener Anna.

Fortsatt bloggfokus

Selv om Anna ser frem til ny bokutgivelse i høst og flere opptredener i offentligheten igjen, har tanken om å droppe hele bloggkarrieren streifet henne – nok en gang.

Det til tross for at hun har tjent enorme pengesummer på jobben som blogger. I 2015 kunne hun tjene opp mot 400.000 kr på én måned, avslører hun.

– Jo, jeg tror psyken min hadde hatt godt av det. Jeg tror det hadde løst mye for min del. Samtidig som det kanskje hadde oppstått andre problemer som jeg ikke har tenkt på i dag, sier hun.

Se God kveld Norge lørdag klokken 22.00. på TV 2 og TV 2 Sumo.