Tysk miljøaktivist pågrepet for forsøk på å hacke havkonferanse

En tysk miljøaktivist er bøtelagt av norsk politi for å ha forsøkt å koble seg opp mot datanettverket til en miljøkonferanse i Oslo.

Mannen, som er i slutten av 20-årene, ble pågrepet natt til tirsdag i forkant av havkonferansen Our Ocean som nå avholdes i Oslo sentrum.

Han forsøkte da å koble seg opp mot konferansens datanettverk i den hensikt å skulle overta skjermen under konferansen, opplyser Ole Rasmus Knudsen, som er påtaleleder ved Seksjon for finans- og spesiallovgivning i Oslo politidistrikt.

Ifølge VG har miljøvernorganisasjonen Greenpeace tatt på seg skylden for hackerangrepet.

– Vi er i kontakt med advokat som skal hjelpe med å få ham løslatt. Han har godtatt de foreleggene han har fått, sier Halvard Raavand i Greenpeace Norge til avisen.

Den pågrepne er en tysk statsborger, født i 1992. Han ble pågrepet i forbindelse med at han forsøkte å komme seg inn i konferansesalen.

Politiet har tekniske funn som tilsier at aktivisten hadde et budskap som var planlagt framført. Han er avhørt av politiet i ettertid, og er i politiets varetekt.

Mannen har vedtatt en bot på 10.000 kroner for forsøk på inntrengning i dataanlegg. Politiet arbeider nå med å få ham utvist fra landet.

(©NTB)