Langer ut mot Ruud: – Vil heller se maling tørke enn se deg spille tennis

Nick Kyrgios (24) sparer ikke på kruttet når han langer ut mot Casper Ruud (20) på Twitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Kyrgios klikke under kampen mot Ruud i videovinduet øverst.

– Jeg synes han er en drittsekk.

Det sa Casper Ruud om sin kollega Nick Kyrgios på podkasten «Smash» med Sverre Krogh Sundbø og Rasmus Wold for en måned siden.

Det har tilsynelatende kommet den australske urokråken for øre.

For på Twitter langer Kyrgios nå ut mot Snarøya-gutten.

«Hei Casper Ruud. Neste gang du har noe å si ønsker jeg at du sier det til ansiktet mitt. Jeg er sikker på at du ikke ville vært så stor i kjeften etter det.»

«Enn så lenge vil jeg fortsette med å se maling tørke heller enn å se deg spille tennis. Kjedelig som faen,» skriver Kyrgios og fortsetter:

«Men igjen. Jeg forstår hvorfor du må ta mitt navn i din munn, for ellers vil ikke folk oppfatte at du spiller tennis. Lykke til i Milano,» avslutter 24-åringen.

Ruud er kvalifisert for tennisens stormøte i Milano hvor verdens beste spillere under 21 år møtes i november.

De to møttes på grusen i Roma i sommer, og da gikk Ruud videre etter at Kyrgios forlot banen og ble diskvalifisert etter å ha kastet en krakk og tennisracketen i grusen.

Etter episoden uttalte Ruud at han mente Kyrgios burde blitt suspendert i minst et halvt år. Kyrgios på sin side tok til Twitter og hånet Ruud for å feire en slik seier.

Australieren har etter hvert opparbeidet seg et svært frynsete rykte etter en rekke uheldige episoder både på og utenfor tennisbanen. Nå kan det virke som om han har pekt seg ut Ruud som sin nye erkerival.

Faren reagerer på medienes fremstilling

Nylig ble Ruud også intervjuet av det svenske magasinet Tennisportalen. Her ble kampen mot Kyrgios nok en gang et tema. Der uttaler blant annet 20-åringen at han selvfølgelig feiret etter som han var glad for både rankingpoengene og prispengene, og at det er australierens egen feil at han «er en idiot på banen». Det intervjuet ble sitert av flere internasjonale medier.

FAR OG SØNN: Christian Ruud er pappa og trener til Casper Ruud.
FAR OG SØNN: Christian Ruud er pappa og trener til Casper Ruud. Foto: Eide, Lars

Pappa og trener Christian Ruud mener nettopp dette intervjuet er kilden til Kyrgios' siste utbrudd på Twitter. Han mener intervjuet er blitt feiloversatt og feiltolket i utenlandske medier i jakten på billige klikk og overskrifter.

– Det er bare tull alt sammen, sier Christian Ruud til TV 2.

– Casper er ikke interessert i å være med på en offentlig diskusjon på sosiale medier eller noe som helst. Han er en ydmyk fyr og ønsker kun å fokusere på tennis.

– Jeg tror Ruud synes det er kjipt

Sverre Krogh Sundbø driver podkasten «Smash» sammen med Rasmus Wold. I tillegg er han tenniskommentator på Eurosports sendinger. I podkasten sier vitterlig Ruud at han synes Kyrgios er en drittsekk. Det mener Sundbø at Ruud må berømmes for.

– Jeg synes det er veldig ålreit at vi har idrettspersonligheter som stiller opp og byr på seg selv. Ruud snakket fritt og ga et virkelig fint innblikk i hvordan det er å være en del av tennissirkuset. Men jeg tror ingen som har lyttet til episoden sitter igjen med inntrykket av at Ruud gikk til angrep på Kyrgios på noen som helst måte.

– Han reagerte på at en etablert tennisstjerne oppførte seg på den måten mot en unggutt, og det synes jeg han er i sin fulle rett til. At Kyrgios reagerer er ikke nyheter. Han er mildt sagt hårsår. Når du er villig til å kaste hagemøblene når du spiller mot Ruud, så har du nok en stolthet som allerede er litt såret, sier Sundbø til TV 2 på telefon fra Las Vegas.

– Hva tror du Ruud tenker om dette?

– Jeg tror han synes det er kjipt. Han ønsker å fokusere på tennis. Han har ikke lyst på dårlig stemning. Han har kun bydd på seg og jeg synes det er synd hvis idrettspersonligheter ikke kan stille opp på slike ting og si det de tenker.

– Ruud har ikke et stort problem med Nick Kyrgios. Og jeg tror ikke aksjene til Ruud den svekkes blant den generelle tenniseliten etter dette, for å si det sånn.