Innbytterne ordnet sterk borteseier for Chelsea

Christian Pulisic og Michy Batshuayi sørget for at Chelsea vant 1-0 borte mot Ajax og gjør at London-klubben har stø Champions League-kurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden.

Den avgjørende scoringen kom med fire og et halvt minutt igjen av kampen. Christian Pulisic dro seg fint fri inne i feltet og slo langs bakken mot Michy Batshuayi. Innbytterkollegaen måtte litt tilbake for å hente ballen før han sendte avslutningen i nettet.

1-0 gjør at Chelsea, som åpnet Champions League med hjemmetap, topper gruppen sammen med Ajax med seks poeng før Valencia og Lille møtes onsdag kveld.

Ekstra oppløftende for manager Frank Lampard var det at hans mannskap igjen fremstod solide bakover på banen. For etter en sesonginnledning med rufsete forsvarsspill har Chelsea kun sluppet inn tre mål på sine siste seks kamper, som alle har endt med seier.

– En strålende gjennomført bortekamp av Chelsea, oppsummerte TV 2s fotballekspert Petter Myhre fra kommentatorplass etter oppgjøret.

Kampen i Amsterdam var tett, intens og preget av mange taklinger og feil hos begge lag. Ajax og hele Johan Cruijff ArenA trodde at Quincy Promes hadde sendt vertene i ledelsen i den første omgangen, men med hjelp av videodømming ble en hårfin offside fanget opp og scoringen annullert.

HÅRFINT: Så små var marginene.
HÅRFINT: Så små var marginene.

Edson Álvarez hadde en heading i stolpen i den andre omgangen - det var det nærmeste forrige sesongs semifinalist i turneringen kom.

Pulisic og Batshuayi tilførte laget akkurat det Lampard ønsket med sine innhopp de siste 20 minuttene. Batshuayi spolerte en gigantisk sjanse før han fire minutt før slutt leverte scoringen som sørget for at Chelsea vant 1-0.