NY MOTSTANDER: Victoria Bustos (til venstre) skal måle med krefter. Den argentinske bokseren har tidligere tapt to kamper mot en motstander Brækhus tidligere har slått.
NY MOTSTANDER: Victoria Bustos (til venstre) skal måle med krefter. Den argentinske bokseren har tidligere tapt to kamper mot en motstander Brækhus tidligere har slått. Foto: NTB scanpix

Dette er neste motstander for Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus setter sine fem VM-belter på spill mot argentinske Victoria Bustos på et storstevne i Monte Carlo 30. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampen blir Brækhus sin 36. som profesjonell bokser. Hun har vunnet alle sine 35 kamper, ni av dem på knockout, og hun slo sist Aleksandra Magdziak-Lopes på poeng i California i desember i fjor.

– Jeg gleder meg veldig til å gå kamp i Monte Carlo og bli en del av regionens historie med høyinteressante kamper og ekstraordinære sportsarrangementer, sier Brækhus i en pressemelding fra promotorselskapet Matchroom Boxing.

– Jeg er sikker på at Victoria Bustos vil bli en tøff utfordring, men jeg har forberedt meg godt og ser fram til å vise meg fram foran fansen og alle dem som skal se kampen verden rundt, fortsetter den norske boksedronningen.

Bustos har tapt to ganger mot Erica Anabella Farias, i 2012 og 2016. Sistnevnte ble selv slått av Brækhus i 2017.

Brækhus er verdensmester i weltervekt i alle de fem internasjonale bokseforbundene; WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization). Hun setter de fem VM-beltene sine på spill i duellen med Bustos.

Argentineren bokser sin 25. proffkamp. Hun har fra før vunnet 19 kamper og tapt fem ganger. Ingen av oppgjørene er avgjort på knockout.

(©NTB)