Onsdag kl 17 kunngjorde president Donald Trump fra talerstolen i Det Hvite Hus at de har hatt stor suksess på grensen mellom Tyrkia og Syria.

Trump hevder de har fått et gjennombrudd i å gi Syria og Midtøsten en bedre fremtid.

– Myndigheten i Tyrkia informerte meg i dag tidlig at de vil stoppe kampen i Syria, og at våpenhvile er permanent, sier Trump.

– Likevel er definisjonen av permanent på den siden av jorden diskutabel, men jeg har troen på at det blir permanent.

Trump forteller at han har opphevet alle sanksjonene mot Tyrkia.

– Sanksjonene er opphevet, med mindre Tyrkia gjør noe vi ikke er fornøyd med, sier Trump.

Han forteller at de har gjort en stor tjeneste og en god jobb, men nå forlater de området. Ifølge presidenten skulle de amerikanske styrkene bare være der en kort periode, men ble i ti år.

Et lite antall amerikanske tropper forblir i område.

– Vi holder på å oppnå et mer fredfullt og stabilt område, sier Trump.

Presidenten mener at utallige liv blir berget som et resultat av deres forhandlinger med Tyrkia.

– Jeg snakket akkurat med general Mazloum. En fantastisk mann. Han kunne ikke vært mer takknemlig for det USA har gjort, sier Trump.

– Kurderne er trygge og har samarbeidet godt med oss. Vi har sikret fengslede IS-krigere, skriver Trump på twitter før kunngjøringen.

For to uker siden ble det kjent at amerikanske styrker skulle trekke seg ut av Syria. Et par dager senere satt Tyrkia i gang en omfattende militæraksjon.

Tyrkia hadde en ambisjon om å kontrollere en 400 kilometer lang «sikkerhetssone» inne på syrisk territorium, som landet ville bruke til å returnere om lag 2 millioner syriske flyktninger, ifølge NTB.

Planen ble tolket av kurderne som en varslet etnisk rensing, der planen var å erstatte den kurdiske befolkningen med blant annet syriske arabere som opprinnelig var bosatt i andre deler av Syria.

Én uke etter Tyrkias militære innmarsj i Nord-Syria, kunngjorde USAs visepresident Mike Pence at det var enighet om en våpenhvile.

Pence sa at dersom en våpenhvile ikke hadde blitt nådd, ville USA innført enda kraftigere sanksjoner mot Tyrkia.